Rengeteg magyar egyszerűen tökhülye az internethez

A Facebookon alig három napja megjelent egy fotó, aminek első ránézésre is egyértelmű a célja, de a kísérlet mégis döbbenetes eredményt hozott.

Erről a képről van szó:

Nem mertem beágyazni a rendes posztot

Ugyan olyat még senki nem látott a Facebookon, hogy egy vacak komment beírásától megváltozna egy fotó viselkedése, mondjuk megmozdul, visszabeszél, hoz egy sört, vagy befogad egy kismacskát, de mégis, 12 ezer like és 14 ezer komment (!!!) született néhány nap alatt a poszt alá.

Pedig még csak nem is vicces: legalább bezáródhatna az ablak, lefagyhatna a számítógép, vagy bármi, amitől én egy kicsit jobban érezném magam, de nem. Ennek semmi értelme.

Ez két dolog miatt rendkívül érdekes:

  • Az egyik, hogy 12 ezer ember biztosan világtalanul mozog az interneten.
  • A másik, hogy van még 2 ezer, aki azt sem fogta fel, hogy nem csak kommentelni, hanem lájkolni is kell a sikerhez, hiszen ennyivel mutat többet a kommentek száma a lájkokénál (12<14k).

Ezek után tényleg nem kell meglepődni azokon, akik egy láthatóan gagyi Facebook-oldal iPhone-nyereményjátékának is bedőlnek, vagy netán elküldik bankkártya-adataikat e-mailben egy kamu banki levélre válaszul, és még sorolhatnánk.

Tudta?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2015-ben a 16-74 év közötti magyar lakosság 72 százaléka volt rendszeres internethasználó. Ez 2004-ben még csak 21 százalék volt (régi szép idők!).

Az autó nem jogosítvánnyal megy, hanem üzemanyaggal– szokás mondani, de azt azért mindenki belátja, hogy nem árt, ha van hozzá szakképesítés is.

Hát, az internethez is kéne.