Soros György titkos fegyvert fogna Trump fejéhez

Úgy tűnik, ha más nem is, akkor Soros György nagyon is figyelt a decemberben megismétlődő ausztriai elnökválasztás eredeti fordulójára, ahol rendkívül gyanús körülmények között a külföldi levélszavazatok billentették a liberális államfőjelölt javára a küzdelmet.

Úgy tűnik a "nagy filantróp" is valami hasonlóval próbálja leradírozni Donald Trumpot a pályáról.

A Breitbart információi szerint ugyanis a milliárdos üzletemberhez köthető hálózat, azon belül is kifejezetten a nagy befolyással és kitűnő politikai-közösségi kapcsolatokkal bíró, a "menekültek" és a homoszexuálisok jogaiért rendszeresen kiálló Avaaz nevű "jótékonysági szervezet" most teljes lendülettel próbál rámozdulni a külföldön élő, mintegy 8 millió amerikai állampolgárra, hogy rábírja őket, menjenek el szavazni.

Ennek a célcsoportnak ugyanis a 88 százaléka egyáltalán nem regisztrált a választói névjegyzékbe a legutóbbi elnökválasztáson (ennek oka, az érdektelenségen kívül, hogy az amerikai levélszavazási rendszer legalább olyan körülményes, mint a miénk - a szerk.), viszont az Avaaz úgy véli, hogy nagy többségük inkább "progresszív" irányba szavazna, mivel például a Nagy-Britanniában 56 százalékuk rendelkezik egyetemi diplomával.

Az amerikai törvények ugyan hivatalosan nem teszik lehetővé, hogy egy ilyen típusú szervezet nyílt kampányt folytasson egy elnökjelölt mellett (akár otthon, akár külföldön), de mint már oly sokszor tapasztalhattuk, a játékszabályok csak addig szentek, amíg a liberálisoknak kedveznek.

Ezért sem véletlen, hogy a szervezet aktivistái szerdán a University College London-tól egészen a brit parlamentig nyúló, zenével, molinókkal és egy nyitott tetejű emeletes busszal megtámogatott felvonuláson kampányoltak Donald Trump ellen (ezt éppenséggel nem tiltja a szabályozás), ám a Breitbart helyszíni tudósítója felvételt készített amint az Avaaz egyik embere a "Szavazz Hillary-re!" szlogent skandálja.

[video:https://youtu.be/uMplhr2OCyI]

A Soros által pénzelt társaság egy kommünikéjük szerint az oxfordi egyetem egyik kutatására alapozza a reményeit, miszerint a külföldön élő amerikaiak dönthetik el a 2016-os elnökválasztás végkimenetelét.

A "rejtett tagállam" ereje

A tanulmány szerint a világ minden szegletében, szétszórva élő 8 millió potenciális szavazó összességében egy komplett államnak megfelelő erőt képvisel, így valóban nagyot húzhat az, akinek sikerült érdemben megszólítania őket. Ha Gyurka bá'-n múlik, nem kérdés, hogy ki lesz közöttük a befutó (nem véletlen, hogy a "liberális keresztapa" 25 millió dollárral tolta meg a Clinton-kampányt - a szerk.).

Meredith Alexander, kampányszervező közleményében "globális fenyegetésnek" titulálta a republikánus elnökjelöltet, és kifejtette, hogy azért épp Angliát választották az akciósorozat színhelyéül, mert Észak-Amerikát leszámítva ott él a legnagyobb számú amerikai állampolgár.

 

Soros Gyuri bácsi csaknem 8 millió dollárt költött arra, hogy beleszóljon az ügyeinkbe

Soros György megközelítőleg 8 millió dollárt költött 2014-ben olyan projektek finanszírozására, amelyek többé-kevésbé a magyar embereket is érintették. Volt itt minden: választási részvételre buzdítás, "szélsőségesek" monitorozása, "melegjogok" propagálása, "gyűlöletbeszéd" elleni küzdelem, magyarul minden, ami kapcsán be lehet avatkozni egy ország belügyeibe és közgondolkodásába.