Soviniszta multikulti: Varsóban égettek szerb zászlót az ukrán szurkolók a spanyolok elleni meccsen

Igaz, kisebb riadalmat okozott, amikor még a rendes játékidő idején az ukrán csapatban futballozó Matheus összeesett a pályán. Az eszméletvesztésre valószínűleg egy korábbi összefejelés miatt került sor, később a kórházban derült ki, hogy eltört az orra.
 
Az orosz sajtót a meccs kapcsán azonban jobban megrázták a lelátón történt események. Ugyanis gyorsan bejárta a médiát az a hír miszerint "ég az orosz zászló a EL döntőjén". Ugyanis a meccs hevében az ukrán szurkolók csapatuk buzdítását leginkább egy orosz nemzeti zászló felgyújtásával tudták kiélni. Azonban az orosz hírportálokon hamar megjelentek azok a kommentárok is, miszerint a képen látható zászló valójában szerb, ugyanis az orosz nemzeti színek jelképes fejjel lefelé fordításával a szerb nemzeti lobogót kapták az ukrán ultrák.
 
Azonban mivel számos szerbiai zsoldos is az orosz felkelők oldalán harcol Ukrajnában, ezért óriási a közutálat a szerbek irányába, így a zászlóégetés akár úgyis értékelhető, hogy a Dnipro Dnipropetrovszk ultrái két legyet ütöttek le egycsapásra.