Sportminisztériumot hozhat létre a Fidesz - Kubatov helyett Bánki lesz a befutó?

Az EMMI alá tartozó sportért felelős államtitkárságot megszüntetheti, és Sportminisztériumot hozhat létre a kormány - értesült az Alfahír.

Információink szerint a bejelentésre már a közeljövőben sor kerülhet, a kormánypárton belül pedig megindult a helyezkedés is.

Azt már máshol is megpendítették, hogy

a poszt egyik várományosa nem más, mint a Fidesz-alelnök és FTC-elnök Kubatov Gábor.

Mindez összefüggésben állhat akár azzal is, hogy Kubatov hosszú évek háborúskodása után megpróbál megegyezni  az általa hozott intézkedések ellen tüntető Fradi-ultrákkal is, hogy javítson saját megítélésén.

Úgy tudjuk azonban, hogy Kubatovra a párton belül is sokan haragszanak az NVI-nél történt botrány miatt, mellyel kapcsolatban a kormányzati kommunikáció ellenére gyakorlatilag mindenki számára világossá vált, hogy a politikus jobbkeze, Kindlovits Máté állt a hátterében. Információink szerint a Fradi Security mozgósítása egyébként nem az akkor külföldön tartózkodó Kubatov Gábor, hanem maga Kindlovits ötlete volt, ez azonban nem segít a Fidesz-alelnök párton belüli megítélésén.

Informátoraink elmondása szerint

a leendő sportminiszteri poszt legfőbb várományosa épp ezért már nem ő, hanem Bánki Erik,

a fideszes országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, aki  2006 és 2014 között a sport- és turizmusbizottság (korábban turisztikai) elnöke volt. Ő nyújtotta be egyébként nemrégiben az Áder János által elmeszelt, botrányos MNB-törvényt is, mellyel több százmilliárdos költekezést szerettek volna titkossá tenni, ám az eset jóval kisebb felháborodást keltett a választókban, mint az NVI-botrány.

A poszt létrehozásának szükségességét többek közt vélhetően az olimpiai pályázattal indokolják majd.