Stummer János válaszokat vár Neckermann-ügyben Szijjártó Pétertől

Stummer János válaszokat vár Neckermann-ügyben Szijjártó Pétertől

A Jobbik alelnöke Facebook-oldalán közölte, levélben kérdezte Szijjártó Pétert a Neckermann esetleges csődjével kapcsolatban arról, hogy milyen óvintézkedéseket tesz a kormány egy esetleges vészhelyzet esetére.

Stummer János felidézte, egyelőre az N-U-R Neckermann-Utazás Szolgáltató Kft. a közvéleményt megnyugtató üzeneteket küld, de nyugtalanító tény, hogy a cégcsoport további tagjai, a Thomas Cook német és osztrák leányvállalatai már leállították az utazások értékesítését.

A politikus a következő kérdésekre vár választ:

  1. Tájékozódott-e már a Külgazdasági és Külügyminisztérium a kialakult helyzettel kapcsolatban? Megtörtént-e a hivatalos kapcsolatfelvétel a N-U-R Neckermann-Utazás Szolgáltató Kft-vel?
  2. Ismereteik szerint jelen pillanatban hány olyan magyar állampolgár tartózkodik külföldön, akik a N-U-R Neckermann-Utazás Szolgáltató Kft-vel bonyolítják utazásukat?
  3. Ismereteik szerint a kint tartózkodó magyarok kaptak-e a cégtől tájékoztatást a kialakult helyzetről? Tudomása szerint megnyugtató módon biztosított-e ezeknek a magyaroknak utazásuk zökkenőmentes bonyolítása, s hazautazása?

Stummer János reményét fejezte ki, hogy a külügyi tárca segíteni fog a bajbajutott honfitársainkon, illetve ígéretet tett arra is, hogy Szijjártó Péter válaszát is megosztja a nyilvánossággal. 

Csődbe ment a Neckermann anyacége, a Thomas Cook utazási iroda

Hétfőn délután a Neckermann Magyarország honlapján az alábbi tájékoztatás jelent meg: A Thomas Cook PLC (brit piac) csődjének bejelentésére és a médiában megjelent feltételezésekre reagálva tájékoztatjuk, hogy: A Neckermann Magyarország, mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság, jelenleg folytatja normál, napi és operatív tevékenységét. Valamennyi külföldön tartózkodó utasunk az eredeti tervek szerint tud hazatérni.