Szavazás Kishantosért

Egyre többen állnak ki Bolye Ferenc, a kormányzat által feldarabolt ökológiai mintagazdaság vezetője mellett, hogy ő lehessen az év agrárembere.

„Mindamellett, hogy Feri bácsi megérdemli, egy nagyon jó lehetőség arra is, hogy megmutathatjuk, sokan állunk Kishantos mögött” – írta közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.
 
Mint arról tegnap beszámoltunk, az Agrotrend.hu szakmai oldal online szavazást indított „Az év agrárembere – 2014” címért, amelyért Bolye Ferenc, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságának és népfőiskolájának vezetője is versenyben van. A biogazdálkodás kategóriában induló Bolye Ferenc cikkünk megjelenéséig több mint 21 ezer szavazatot kapott, ezzel jelenleg az abszolút verseny második helyén áll – szavazni január 31-ig lehet.
 
Magyar Zoltán emlékeztetett, a 21 éve folyó kishantosi biogazdaság vegyszermentesen gazdálkodik és a bevételből egy helyben működő népfőiskolát tart fenn.
„Ezt a világszinten is párját ritkító kezdeményezést végezte ki a kormány, annak érdekében, hogy a fideszes haverok kapják meg ezeket a földeket is”
– írta.
 
Magyar az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnökeként korábban a lehető legtöbb fórumon kiállt Kishantosért. Szerinte
„most ezt a kiállást egy kattintással megteheti minden jóérzésű magyar ember”.  
Portálunk úgy tudja, Ángyán József, a korábban a földpályázatok visszásságai miatt lemondott államtitkár is támogatja a szakember jelölését.
 
Bolye Ferencre szavazni – rövid regisztrációt követően – január 31-ig lehet azevagrarembere.hu/portfolio/bolye-ferenc címen. (Fontos tudnivaló, hogy ugyanaz a regisztráció nem csak egyszer szavazhat, hanem kétóránként újra lehet és érdemes is voksolni.)