Az agrárkamara fideszes alelnöke megduplázta a földadót, de előtte ugyanezért tiltakozott Márki-Zay földadója ellen

Az agrárkamara fideszes alelnöke megduplázta a földadót, de előtte ugyanezért tiltakozott Márki-Zay földadója ellen

Szólláth Tibor korábban „soha többé földadót!” címmel tüntetett.

Kétszeresére emelték a földadót a fideszes vezetésű Hajdúnánáson, ahol a polgármester a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) egyik alelnöke. Ez az a szervezet, amely a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (Magosz) közösen tiltakozott, amikor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyen bevezették a földadót

- írta a Debrecíner.

A kamara a Magosz és a helyi Fidesz közösen kezdett tiltakozó kampányba novemberben, miután a Márki-Zay Péter polgármester által vezetett Hódmezővásárhelyen földadót vezettek be.

A két agrárszervezet december 6-án még petíciót is indított az ügyben „Soha többé földadót!” címmel.

A Fidesz debreceni szervezete pedig a következő szöveggel osztotta meg a petíciót a közösségi oldalán: „A Gyurcsány–Bajnai-korszakban megszoktuk, hogy ott tesz a baloldal a magyar emberek kárára, ahol csak tud, de ezúttal nem hagyhatjuk.”

Ugyanakkor Szólláth Tibor az agrárkamara egyik vezetője Hajdúnánás fideszes polgármesterként a saját településén a helyi földadó duplájára emelése mellett érvelt.

A hajdúsági eset kapcsán sem a NAK, sem a Magosz, sem a Fidesz nem tiltakozott, pedig a duplájára emelkedő földadót már évekkel korábban bevezették.

Hajdúnánáson ezt Bódi Judit ellenzéki frakcióvezető is felvetette, de Szólláth Tibor egészen furcsán érvelt amikor azt válaszolta,  a két város közötti különbség az, hogy Hajdúnánáson már évek óta létezik ez az adó, Hódmezővásárhelyen pedig újonnan vezették be.