A kötelező csokoládé és egyéb furcsa módok a szerelem ünneplésére (x)

A kötelező csokoládé és egyéb furcsa módok a szerelem ünneplésére (x)

Bár a Valentin-nap nyugatról származik, futótűzként terjedt el a világ többi részén is. Sőt annyira népszerűvé vált, hogy manapság a legtöbb ország kialakította saját egyedi Valentin-napi hagyományait, ami alól Japán sem kivétel.

Kokuhaku

Nyugaton általánossá vált február 14-e környékén a virágüzletekben, az ékszer- vagy csokoládéboltokban tolongó férfiak képe, akik kétségbeesetten keresnek Valentin-napi ajándékot szeretteiknek. Japánban azonban más a forgatókönyv.

Itt gyakran a nők sorakoznak fel szív alakú csokoládékért, amelyeket életük fontos férfiainak ajándékoznak. Hogy ez miért történik, az nagyrészt tisztázatlan, bár a közhiedelmek szerint az egész a kommunikációs félreértések miatt alakult ki. 

Egy hónappal később megfordulnak a szerepek

Március 14-én, pontosan egy hónappal Valentin-nap után, a japán férfiak viszonozzák a szívességet a „White day” néven ismert napon.

Természetesen ez az ünnep is a csokoládé köré összpontosul. Azokat a férfiakat, akik Valentin-napon kaptak honmei-csokit, ők az úgynevezett gyaku-choco-t adják, ami "fordított csokoládét" jelent. 

Különleges ajándékok

Egy aranyos Valentin-napi ajándék kiválasztása igazán egyszerű módja annak, hogy felélesszük kicsit a romantikát, amely a mindennapok során sokszor feledésbe merül. De egy különlegességgel, mint például egy saját kezűleg készített csokoládéval még inkább kifejezhetjük az imádatunkat a szeretett személy felé.

Ha erre adnánk a fejünket, akkor érdemes a matcha-fehércsoki kombinációt választani, mivel már többféle receptben is bizonyított. A csoki édessége remek párost alkot a matcha friss és üde karakterével, egyszóval a párunk garantáltan imádni fogja. Az M Matcha blogjában pedig egy szuper receptet találhatunk hozzá. 

Hányféle Valentin-napi csoki létezik Japánban?

A másik dolog, amit meg kell jegyezni a japán Valentin-nap kapcsán, hogy a nők nemcsak azoknak a férfiaknak adnak csokoládét, akik iránt romantikus érzelmeket táplálnak, hanem férfi családtagoknak, sőt munkatársaknak is.

Azonban nem minden csokoládé tekinthető egyenlőnek, és az adott csokoládé típusa a kapcsolattól függ. A japánok különböző szavakkal írják le a Valentin-napon adott Valentin-napi csokoládék fajtáit.

Giri choco

A Giri choco „kötelező csokoládé” néven ismert, amelyet munkatársaknak, családtagoknak és ismerősöknek osztogatnak. Jellemzően ez a fajta csokoládé viszonylag olcsóbb, és semmiképpen sem számít romantikus gesztusnak.

Honmei choco

A honmei choco-t egy romantikus partnernek adják, vagy olyan személynek, aki iránt egy nő romantikus érzelmeket táplál. Más szóval, a honmei choco szerelmi csokoládé! A nők gyakran nagy gondot fordítanak a honmei choco kiválasztására, amely jellemzően jobb minőségű, esztétikusabb, és mint ilyen, az ára is magasabb.

Tomo choco

Nem mindenki ünnepli a romantikát Valentin-napon és Fehér-napon. A szingliknek azonban nem kell kétségbeesni! A nők körében nagyon népszerű, hogy barátnőiknek is csokit adnak. Ezt tomo choco néven ismerik.