Milyen címkenyomtatót érdemes vásárolnia? (x)

Milyen címkenyomtatót érdemes vásárolnia? (x)

Ha elérkezett az a pillanat, amikor címkenyomtató vásárlására szánta el magát, akkor érdemes néhány alapvető ismerettel rendelkeznie. Miért? Mert ezzel gördülékenyebbé és hatékonyabbá teheti a munkát, ami egy vállalkozás életében aranyat ér.

Mire jó a címkenyomtató?

Ahogy a neve is utal rá: címkenyomtatásra. Méghozzá tekercses etikett címke nyomtatására, ami végre segít abban, hogy elszakadhasson a megszokott irodai tintasugaras vagy lézer nyomtatójától. Ez az eszköz ehetővé teszi, hogy nagyságrendekkel gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban készítsen címkéket.

A legismertebb felhasználási módok: az öntapadó papír, a műanyag etikett, a hőpapíros jelölőcímkék területén fordulnak elő. A címkenyomtatók eltérő módon működnek a hagyományos nyomtatókhoz képest, hiszen a nyomtatásra került címke azonnal a termékre ragasztható, de lehetőség van a tekercs visszacsévélésére is a nyomtatás után a későbbi felhasználás érdekében.

Milyen a megfelelő címkenyomtató?

Mielőtt tekercses etikett címke nyomtatót vásárolna, elkerülhetetlen az alkalmazási terület pontos behatárolása. A feladatok leghatékonyabb elvégzéséhez ugyanis a legoptimálisabb egyénre szabott megoldást kell választania. Már az ár meghatározása is fogós kérdés - hiszen nem feltétlenül a legdrágább az Önnek legmegfelelőbb (az esetleges kihasználatlanság miatt), ahogy a legolcsóbb sem jelent garanciát a költséghatékony működtetésre.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie?

Amikor címkenyomtatót választ - mondjuk a DunaShop széles körű címkenyomtató kínálatából -, akkor érdemes néhány szempontot figyelembe vennie:

  • Milyen eljárást szeretne alkalmazni az öntapadós címke nyomtatásához? - Direkt-termál nyomtatást vagy termál-transzfer nyomtatást? A direkt-termál nyomtatás abban az esetben ajánlatos, ha a címke életciklusa rövid, és nincs szükség arra, hogy magas minőségi követelményeknek feleljen meg. A termál-transzfer nyomtatás viszont abban az esetben szükséges, ha speciális igények is felmerülnek a címkével kapcsolatban. Ilyen például a vegyszerállóság vagy a kültéri használat.
  • Fontos pontosan meghatározni, hogy napi szinten hány etikett címke nyomtatására lesz majd igény - A megfelelő modell kiválasztásában ez nagyon lényeges elem, hiszen ha a napi mennyiséget alultervezi, akkor az váratlan üzemzavarokat eredményezhet. Egy belépő szintű címkenyomtatóval csak napi pár ezer címkét készíthet el. Egy közepessel napi 3000-5000-et, az ipari nyomtatókkal pedig akár folyamatosan, 24 órán keresztül is dolgozhatnak.
  • Milyen körülmények között fogja a címkenyomtatót alkalmazni? - Irodában, kültéren, állandó helyre telepítve vagy mozgatható formában, vezeték nélküli eszközként van rá szüksége? 
  • Milyen lesz a címke mérete? - Ez azért lényeges, mert a legtöbb tekercses címkenyomtató maximálisan 104 mm szélességű etikettet képes nyomtatni.

A fentiekből jól látszik, hogy a tekercses etikett címkenyomtató kiválasztása nagy körültekintést igénylő feladat. Döntsön Ön is jól!