Nem felcsúti focicsapat, ezért megszűnik a Dumaszínház Gyerekhajója

A színházi tao-támogatások beszántását a gyermek nézők is megsínylik.

A színházi tao-támogatások beszántása miatt nem tudják tovább finanszírozni a Dumaszínház Gyerekhajó előadásait, mely öt éven át sikeresen működött. A jegybevételből nem tudják fedezni a költségeket – derül ki a társulat Facebook-oldalán közzétett közleményből.

„Nem tervezhetünk a bizonytalanságra, ígéretekre, jóslatokra. Nem lehet azt mondanunk, vágjunk bele mégiscsak, aztán lesz, ami lesz. Így nem képes működni egyetlen intézmény sem. Mivel még nem tudni, lesz-e, s ha igen, milyen feltételekkel bármilyen más támogatási forrás a kieső tao miatt, arra kényszerülünk, hogy 2019. január 1-jétől MEGSZÜNTESSÜK , AZ ÖT ÉVE SIKERESEN MŰKÖDŐ SZÍNHÁZUNKAT” – írják.

Mivel gyermekszínház vagyunk, most várjuk a Jó tündért aki megmenti az értékes előadásainkat, színészeinket.

„Ha a megmentőnk belibben, értesítjük nézőinket” – teszik hozzá bizakodva.

A népszerű meséket újrafeldolgozó társulat ezt az évadot a Batthyány téri Trip Színházhajón töltötte, és többek közt olyan meséket vittek színpadra, mint a Micimackó, a Pinokkió, a Mekk mester, a Keménykalap és Krumpliorr vagy épp Pumukli kalandjai. Az utolsó előadás épp a népszerű kobold kalandjait eleveníti meg december 23-án, Eder mester szerepében pedig Dombóvári István látható, aki ugyancsak megemlékezik a stand uposok gyermekelőadásainak lezárultáról.