Tényleg kitűzte az Egyesült Államok a szivárványzászlót

Nem tudjuk, hogy Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, hogyan fogadtak volna egy ilyen diplomáciai gesztust.

A szervező szervezetek támogatói között pedig ott van a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány. 2012-ben pedig a Háttér Társaság megkapta az Amerikai Nagykövetség Aktív Állampolgárság Díját.

Mint ismeretes, az Amerikai Egyesült Államok teljes területén ugyanabban az időben engedélyezték a melegházasságot, mint amikor - az ország déli részének a patriotizmusát kifejező - konföderációs zászló ellen megkezdődött - a fősodratú politika illetve média részéről - a nagy lejárató kampány. Ekkor születtek olyan képregényes mémek, mint ez:

Jelenleg az ötödik képkocánál járhatunk. Nem tudjuk, hogy Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, hogyan fogadtak volna egy ilyen diplomáciai gesztust, pedig az arab királyság a tengerentúli demokrácia térségbeli szövetségese számos területen. Egy biztos, a vahabita szunnita alapokon nyugvó helyi törvénykezés nemcsak a melegházasságot és a melegfelvonulást tiltja, hanem a homoszexualitást, úgy általában. A négy fal között is.

A szélsőségesen vahabita úgynevezett Iszlám Államban az LMBTQ embereket pedig egyszerűen kivégzik. Eközben Barack Obama azért keseregett, hogy biztonsági okokból nem ünnepelhetett a homoszexuálisokkal.

Az Aszad-rendszer hadserege elkeseredett felszabadító harcokat kezdett a mai napon az ismert romvárosért, Palmüráért, az ISIS ellen. Az Egyesült Államok diplomáciai képviselete pedig kitűzött egy szivárványszínű zászlót.

Köszönjük szépen.