Tízezerért Fradi-meccsre?

Ha valaki nem rendelkezik vénaszkenneres kártyával, akkor igen sokat kell fizetnie a Ferencváros mérkőzésein „semleges nézőként”.

Korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség csak ajánlotta a semleges szektor kijelölését, de 2014. november 15-től kötelező kijelölni ilyen szektort a kluboknak. „A jövőben a mérkőzést szervező klub minden esetben köteles semleges szektort kijelölni, és oda harmadik csapat klubkártyájával vagy futballkártyával rendelkező nézőket elhelyezni. A minimálisan 250 fős szektorba szóló jegyek ára nem lehet magasabb az azonos kategóriájú hazai jegyek áránál” – szól a szövetségi verdikt.
 
A portál információi szerint a Fradinál „semlegesnek” a VIP Bronz szektort jelölték ki, amely a stadion honlapjának leírása alapján „kényelmes bejárással a VIP lelátó két szélén, külön VIP büfével” rendelkezik. Annak viszont ára van, hogy valaki „nagyon fontos személyként” nézhessen meg egy meccset: eredetileg tízezer forintba kerül ide egy belépő. Eközben az egyik győri szurkolói fórumon is az olvasható, hogy egy ETO-klubkártyával rendelkező drukker az egyik Budapesten élő, futballkártyás ismerősével a semleges szektorban szerette volna megnézni a szombati FTC–Győr bajnokit, de az említett okok miatt más megoldás után kell nézniük.
 
Hogy ebben mennyi szerepe lehet a szervezett szurkolói csoportok távol tartásának (így ugye ki lehetne kerülni a szkennelést), vagy éppen más oka lehet az eddig hivatalosan nem megerősített döntésnek, még nem lehet pontosan tudni.