Tom Hanks is beleszeretett Budapestbe

A héten mutatják be Magyarországon a részben hazánkban forgatott, Dan Brown regénye alapján, Tom Hanks főszereplésével készült Inferno című filmet.

Az íróval és a színészlegendával Návai Anikó beszélgetett Amerikában. Az interjúból kiderült:

Brown szívesen jönne még vissza az őt nagyon inspiráló Budapestre, sőt készülő könyvében a Lánchíd is megjelenik majd.

[fb_pages_codes:budapest]

Tom Hanks pedig szívet melengető elragadtatással beszélt a magyar fővárosról:

"Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, be­szélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon. Lenyűgözött a látvány, az, hogy itt ilyen biztonságban élnek. Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről. Szerintem San Francisco a világ legszebb városa, de azt kell mondanom, Budapest nincs lemaradva mögötte. Egyik oldalon hegyek, a másikon síkság és középen a Duna. És Budapesten ettem a legjobb mexikói kaját."

De nem ő volt az egyetlen San Francisco-i híresség, aki a héten bevallotta, otthona után Budapest a kedvenc városa:

Ismét a közönnyel veszik föl a harcot a mindennapi hősök Budapesten

Magyar hírességekkel tér vissza a Hősök Tere kezdeményezés, hogy ismét fölvegye a harcot a mindennapi közönnyel szemben. A projekt vezetői és nagykövetei 30 napos kihívással és az ELTE-n induló képzéssel akarják inspirálni a hétköznapok emberét: törődjünk egymással, legyünk odafordulóbbak, mert ránk is tartozik, ami a környezetünkben történik.