Trafikot rabolt, hogy börtönbe mehessen, mert fázott és éhes volt

Meg sem próbált elmenekülni a helyszínről az a 43 éves mosonmagyaróvári férfi, aki kedden este késes rablást kísérelt meg egy helyi trafikban - írja a Kisalföld. A férfi már nyáron is rabolt, aztán egy óra múlva besétált a rendőrségre a zsákmánnyal együtt.

A 43 éves férfi az üzletbe lépve elővett egy konyhakést és „rablás" felkiáltással a bevételt követelte. Az eladó – miközben az asztalra helyezte a kassza tartalmát – megnyomta a pánikgombot is. Ezt követően a férfi még percekig jóízűen elbeszélgetett az eladóval, zsebre rakta a kést és a közel 130 ezer forintnyi készpénzt. Aztán arról kérdezgette az alkalmazottat, megnyomta-e a pánikgombot, jönnek-e a biztonságiak - írja a lap.

Végül a rendőrök a 43 éves mosonmagyaróvári B. Zsoltot - aki még maszkot sem húzott a fejére - őrizetbe vették, s rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. 

B. Zsoltnak nincs állása, nincs mit ennie, fázik, a börtönben viszont ingyenkoszt és kvártély várja. A lap szerint ezért követte el a férfi a "rablást".