Trump fotójával ellátott kartonfalat vertek szét Berlinben

A két és fél méter magas - kartonokból emelt - "gyűlölet falának" nevezett építményt a republikánus elnökjelölt képe mellett "United to stop Trump" (Egyesülve Trump ellen) felirat volt olvasható.

Az akciót az Avaaz nevű amerikai, Soros György által pénzelt """polgárjogi mozgalom""" szervezte. Az aktivisták a Németországban élő mintegy 100 ezer amerikait szeretnék akciójukkal felbátorítani, hogy a novemberi elnökválasztásokon ne Trumpra adják le voksukat.

Soros György titkos fegyvert fogna Trump fejéhez

Úgy tűnik, ha más nem is, akkor Soros György nagyon is figyelt a decemberben megismétlődő ausztriai elnökválasztás eredeti fordulójára, ahol rendkívül gyanús körülmények között a külföldi levélszavazatok billentették a liberális államfőjelölt javára a küzdelmet.Úgy tűnik a "nagy filantróp" is valami hasonlóval próbálja leradírozni Donald Trumpot a pályáról.

Meredith Alexander aktivista emellett a "titkos ingadozó államnak" nevezte a külföldön élő amerikaiakat, akiket a szavazó urnákhoz szólítana. Mintegy 8 millió amerikai él külföldön, de az utolsó elnökválasztáson mindössze 12 százalékuk ment el szavazni - tette hozzá.

A papírfal ledöntésére az Avaaz egy történelmi helyszínt választott: a berlini fal egy része ugyanis 1961 és 1989 között a Brandenburgi Kapu mellett  húzódott.

1987-ben Ronald Reagan, az Egyesült Államok akkori elnöke  ott szólította fel Mihail Gorbacsov volt szovjet vezetőt:  " Mr. Gorbachev, tear down this wall!" ( Gorbacsov Úr! Döntse le ezt a falat!)"