Trump ismét átfazonírozta a kampánystábját - Helyzetben az alt-right nagyágyúk

A republikánus elnökjelölt szerint ezzel végre megvan a nyerő csapat.

Stephen K. Bannon volt bankár, aki jelenleg a befolyásos Breitbart News, alternatív jobboldali (alt-right - a szerk.) hírportált irányítja, Trump kampányának vezetője lesz, Kellyanne Conway republikánus közvélemény-kutatót pedig az elnökjelölt kampánymenedzseri feladatokkal bízta meg.

Paul Manafort eddigi kampányfőnöktől ugyan nem vonta vissza megbízatását, de hírek szerint az eddiginél jóval korlátozottabb mozgáskört hagyott neki.

Trump szerdán délelőtt közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy mindkét új munkatársát nagyon régóta ismeri, és mindkettőt kiváló szakembernek tartja.

"Szeretnek nyerni, és ők tudják,

hogyan kell nyerni"

- szögezte le kommünikéjében a republikánus elnökjelölt.

Hozzátette:

meggyőződése szerint az amerikai politika legkiválóbbjai kerültek a stábjába, s erre szükség is volt annak érdekében, hogy novemberben legyőzze Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet.

A kampánycsapat szintén közleményt adott ki, amelyben lényegében cáfolta, hogy a republikánus elnökjelölt azért alakította volna át a csapatot, mert népszerűsége és támogatottsága folyamatosan zuhanna a közvélemény-kutatásokban.

"Trump úr kampánya jelentősen erősödik: a héten kezdődnek a reklámok a televíziókban, és további munkatársak is csatlakoznak a csapathoz"

- szögezi le a közlemény.

A The Washington Post című lap az internetes oldalán "meglepőnek" nevezi a döntést, és megjegyzi:

ezzel Trump véget vetett Paul Manafort eddigi kampányfőnök kísérletének, hogy mérsékelt arculatot alakítson ki a republikánus elnökjelölt számára.

Manafort ugyan a helyén marad, de szerepe immár csak protokolláris lesz, a kampánystratégia alakításában nem vesz részt.

A kampánycsapat névtelenséget kérő munkatársaira hivatkozva a The Washington Post azt is fejtegeti, hogy Donald Trump ugyan sokra tartja Manafort munkásságát, de úgy érezte, hogy túlságosan is "beskatulyázzák" és "kézben tartják" őt olyan emberek, akik alig ismerik.

A megváltoztatott csapattal a republikánus elnökjelölt azt tervezi, hogy az eddigieknél intenzívebben mozgósítja híveit a kampánygyűlések és a médiamegjelenések révén.