Tuzson Bence nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét

Minden lehetőséget meg kell vizsgálni - ezt mondta újságírói kérdésre Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az előrehozott választás lehetőségéről.

Úgy látszik, hogy a kormányzati kommunikáció gépezetébe időnként porszemek, vagy inkább kisebb kavicsok kerülnek, ugyanis Rogán Antal, nem sokkal korábban még nevetségesnek nevezte az elképzelést.

Egy biztos, az elmúlt hetekben több alkalommal is felmerült a sajtó részéről egy esetleges előrehozott választás lehetősége. A kormánypártok kétséget kizáróan jobb időpontot el sem tudnának erre képzelni. Bár az ostobábbnál ostobább kormányzati lépések rendesen megtépázták a Fidesz és a KDNP népszerűségét, a menekültválság azonban megmentette őket és nagyrészt sikerült visszaszerezniük az elvesztett szavazókat.

Szakértők szerint a terrorveszélyhelyzet alaptörvény-módosítást használhatnák fel ürügyként, az előrehozott választások kiírásához. Ez a forgatókönyv azért a Fidesz számára is jelentős kockázatokat rejthet, ezért nem valószínű, hogy tényleg meglépik.