"Úgy fogunk leölni titeket, mint a disznókat" - Így fogadott szent háborút a berlini terrorista

Az interneten már elérhető az a videó, amelyben a világ muzulmánjainak is üzent a 24 éves férfi.

A felvételen az azóta tűzpárbajban leterített, feltételezett elkövető a következőket mondja:

"Végül fogadom, hogy amennyire csak tőlem telik, aktívan részt veszek az Allah ellenségei ellen viselt szent háborúban. (Üzenem) azoknak a hitetleneknek, akik naponta bombázzák a muzulmánokat: esküszöm, levadászunk titeket, és úgy fogunk leölni titeket, mint a disznókat (...)."

[video:https://www.youtube.com/watch?v=UfsfNZYCKJ8]

A videóüzenetben a 24 éves férfi azzal fenyegetőzik, hogy a muszlimok ellen elkövetett cselekmények "nem maradnak megtorlás nélkül", és felhívja a figyelmet arra,

hogy világszerte "muzulmánok tömegei várnak arra, hogy megbosszulják az általatok megölt igazhitűeket".

Fenyegetését azzal zárja: az iszlamisták "erősek és elszántak", és be fogják váltani az ígéretüket.

A felvételt azután tette közzé a dzsihadista hírügynökség, hogy Amri a milánói rendőrökkel vívott tűzharcban életét vesztette. A fiatal férfi a videón egy észak-berlini hídon látható, amint épp hűséget fogad az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

A feltételezett terrorista a muzulmánoknak is üzen a videóban: felszólítja őket, hogy

küzdjenek "ezért a vallásért", akár saját országukban, akár Európában.

A férfi hűséget fogad a szélsőségesek vezetőjének, Abu Al Baghdadinak, akit biztosít róla: olyan parancsait is követni fogja, melyek ellentétesek az ő személyes meggyőződésével, és csak azoknak az utasításoknak szegül ellen, melyek szembe mennek az iszlám tanításaival.

A felvétel a következő fogadalommal zárul:

"Allahnak ajánlom magamat, és fogadom, hogy annyi vért ontok, amennyi csak kell az iszlám győzelméhez. Imádkozom Allahhoz, egyengesse utam, hogy végezni tudjak azokkal a hitetlenekkel, akik az iszlám és a muzulmánok ellen harcolnak."

Az Express információi szerint a felvétel nem sokkal az előtt készült, hogy a merénylő eltérítette a támadás során használt kamiont.

Ezek voltak a berlini kamionos terrorista utolsó szavai

Egymás fölött több nadrágot viselt Anis Amri, ami arra utal, hogy több éjszakát is az utcán töltött. Hátizsákjában egy holland telefonkártya, 1500 euró és fogkefe is volt - írták a szombati olasz újságok. A hatóságok eközben a Milánóban lelőtt feltételezett terrorista utolsó napjait igyekeznek rekonstruálni Berlintől Észak-Olaszországig.