Újabb dopping botrány a magyar kajak-kenusoknál – hatalmasak lehetnek a károk

Újabb magyar kajak-kenus keveredett doppingbotrányba, az eset különösen kellemetlen a riói olimpia előtt, ráadásul tízmilliós veszteséget okozhat a hazai szövetségnek is.

A Blikk információi szerint a hazai szövetséget a Magyar Antidopping Csoport (MACS) arról értesítette, hogy a szegedi második olimpiai válogatón elvégzett tesztek közül az egyik pozitív lett.

A szövetség ezek után természetesen felvette a kapcsolatot a versenyzővel, aki nem járult hozzá neve közléséhez. A lap szerint Dombovári Bencéről van szó. Az ő helyzete azért is különösen súlyos, mert korábban már kapott eltiltást kokain használata miatt.

Tetézi a bajokat, hogy két számban is indulhatna Rióban, K1 és K2 1000 méteren. Az utóbbi ráadásul páros szám, így társát Hufnágel Tibort is nehéz helyzetbe hozta. Ha bebizonyosodik a doppingvétség, akkor Dombovári kikerülhet a riói keretből, így a magyar kajak-kenu szövetségnek vissza kellene fizetnie a MOB részére a felkészülésére adott pénzt, ami akár több tízmillió forint is lehet.