Újabb milliárdost tett lapátra a Fidesz?

Csipak Péter milliárdos érdekeltségével 50 évre kötött közterület-használati szerződést mondta fel az önkormányzat.

A lap szerint bár a döntés zárt ülésen született, az eset körülményei mégis kísértetiesen hasonlítanak a főváros és Simicska Lajos cége közti csatához.

Az Origo úgy tudja: az V. kerületi képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén azonnali hatállyal felbontotta a Csipak Péter milliárdos ingatlanfejlesztő-vállalkozó érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt.-vel 2008-ban 50 évre kötött közterület-használati szerződést. Úgy tűnik, hogy a döntést igyekeztek titokban tartani, a javaslat beterjesztője pedig Böröcz László Fidesz-KDNP-s alpolgármester volt.

Még Rogán Antal polgármestersége idején kötött szerződést Csipak Péter cége az önkormányzattal. A megállapodás értelmében saját forrásból felújíttatta a Deák Ferenc utcának a Vörösmarty tértől a Deák Ferenc térig húzódó szakaszát, beleértve az útburkolatot és a házak homlokzatát is. A rekonstrukcióért cserébe az önkormányzat átengedte a cégnek a Deák Ferenc utca mintegy 500 négyteméteres felületét, ezt a vállalkozó bérleti díj fizetése fejében saját elképzelése szerint hasznosíthatta. Bár az építésszakma példaértékűnek tartotta a megállapodást, az önkormányzat mégis felmondta azt. Hogy mi lehet a szerződés felmondásának valódi oka, egyelőre csak találgatni lehet.

Egy biztos, a milliárdos vállalkozó és az önkormányzat, mintegy 20 éves múltra visszatekintő együttműködése ezzel véget ért.