Újabb orosz segélyszállító konvoj indul

A következő, már a 32. orosz humanitárius segély konvoj július 16-án indul a Donbásszra – írja a TASS Vlagyimir Pucskovra, az orosz Katasztrófaügyi Minisztérium vezetőjére hivatkozva. „A konvoj indulását július 16-ra tervezzük. Élelmiszert, létszükségleti tárgyakat és gyógyszereket fog szállítani. Többek közt olyan gyógyszereket is, amelyeket cukorbetegeknek és más súlyos betegségben szenvedőknek küldünk” – mondta a miniszter megjegyezve, hogy a donbásszi tűzoltóknak is küldenek felszereléseket, akiknek a legnehezebb körülmények között is szolgálniuk kell.
 
A miniszter kiemelte, hogy a minisztérium már három hónappal előre eltervezte a humanitárius konvojok menetrendjét. „Az Oroszországból érkező humanitárius konvoj megakadályozza, hogy eluralkodjon az éhség és a humanitárius katasztrófa a régióban” – mondta a miniszter.
 
Donbássz járványügyi és egészségügyi helyzete különösen nagy figyelmet igényel, hisz a városban nincs elegendő mennyiségű tiszta víz, a kommunális vállalatok munkája pedig nem rendszeres, ezért Oroszország ezen a téren is segítséget kell hogy nyújtson. „A kitűzött feladatok időtartama alatt egyszer sem engedtük meg, hogy hiba csússzon a humanitárius szállításokba és ezt az életmentőink kemény munkájának köszönhetjük” – mondta a miniszter.
 
Minden egyes humanitárius konvojhoz 200 ember tartozik. Sofőrök, életmentők, szerelők, orvosok és munkások. A 31. humanitárius konvoj létrejötte 5,5 ezer ember munkájának köszönhető, a szervezésben és szállításokban pedig 2,8 ezer járművet használtak, amelyekkel több mint 92 ezer km utat tettek meg.