Újabb tendert nyert Orbán vejének cége

Hatalmas meglepetésre Tiborcz István cége, az Elios korszerűsítheti a közvilágítást Szolnokon is.

A nettó 877 millió forintos munkára egyedül az Elios jelentkezett. Ebben különösebben nincsen nagy meglepetés. Bevett szokás kis hazánkban, hogy egy-egy tendert úgy írnak ki, hogy azon csupán a favorizált cég tudjon csak rajthoz állni. Jelen esetben is úgy tűnik, hogy a pályázatot az Elios számára alkották meg.

Már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy Tiborcz cége egymás után nyeri a közbeszerzési pályázatokat.  Legutóbb hétfőn pottyant le egy kisebb mórahalmi megbízás az Eliosnak, akkor azt írtuk, hogy még bizonyára hallani fogunk erről a cégről, mindössze 4 napot kellett erre várni.  Tavaly a zalaegerszegi és a pécsi közvilágítás korszerűsítését is Tiborczék végezték el egymilliárd-egymilliárd forint értékben.

A rendőrség is nyomoz a közbeszerzések ügyében

Mint ismert, Orbán Viktor vejének cégével kapcsolatban rendőrségi nyomozás indult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének gyanújával.

Az Átlátszó szerint több önkormányzat azt a Sistrade Kft.-t bízta meg a pályázatok előkészítésével és megírásával, amelynek ügyvezetője és tulajdonosa, Hamar Endre egy másik cégen keresztül személyesen is érdekelt volt az Elios Zrt. sikerében.

A cég tavaly összesen 2,9 milliárd forint összegben nyert különböző közbeszerzéseken. Tehát nem kell félniük, ebből jut yacht kikötőre és Orbán Ráhel havonta milliókba kerülő svájci tandíjára is.