"Utálatos dolog" - a CÖF elnökét a Habony-média módszereiről kérdeztük

A keresztény és polgári értékrenddel hogyan fér össze a törvénysértő megfigyelés?

A „nemzet sorsáról döntünk” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden a kormányhoz lojális és több szállal kapcsolható CÖF. A háttérbeszélgetésen Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke, Fricz Tamás kuratóriumi tag, politológus és ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője, a CÖKA közjogi kabinetjének vezetője osztotta meg gondolatait az október 2-i, kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazásról.

Csizmadia László többek között a nemzetállamok fennmaradása és a keresztény értékrendű Európa megvédése érdekében érvelt a kötelező betelepítési kvóták elutasítása mellett.

Az alfahir.hu a sajtótájékoztatót követően arról kérdezte a CÖF alapítóját, hogy az általa is említett keresztény, illetve a civil szervezetük által képviselt polgári Magyarország értékrendjével hogyan egyeztethető össze az állami hirdetésekből feltáplált médiumokhoz köthető, többek között Volner Jánost és Juhász Pétert érintő, paparazzók által történt megfigyelése.

Utálatos dolog

Csizmadia László „utálatos dolognak” tartja az effajta megfigyeléseket, „tudjuk hova vezettek korábban ezek” – utalt Lady Diana, halálos kimenetelű autóbalesetére. Hozzátette: ha valóban ez történt, akkor ezzel nem lehet egyetérteni, mert alapvető emberi jogot sért.

Véleménye szerint ilyen esetekben meg kellene vizsgálni, kik állhatnak emögött. Amennyiben pedig az akciók jogszabályokba (országgyűlési képviselők megfigyelése a jelenlegi jogszabályok szerint bűncselekmény) ütköznek, akkor elfogadhatatlannak tartja azokat.

Aki lop, csal, bűncselekményt követ el, annak nincsen helye a magyar közéletben. A megfigyelés akkor elfogadható, ha törvényi kereteknek megfelelően, a bíróság vagy az ügyészség által elrendelt módon zajlik – fogalmazott Csizmadia László, majd megjegyezte „Nagyon csodálkoznék azon, ha a kormány hivatalos véleménye ettől eltérne.”

A sajtótájékoztatón a Hír Tv riportere ifj. Lomnici Zoltán véleményét is szerette volna kikérni Juhász Péter és Vona Gábor megfigyelésével kapcsolatban, ám a CÖF szóvivője azzal rázta le a kérdést: „Nem ismerem ezt az ügyet, és nincs erről semmilyen álláspontunk.”

Vona Gábort folyamatosan követik és megfigyelik

A Jobbik elnöke ma is kiszúrt egy lesifotóst a parlamentnél, a lelepleződött paparazzónak most azonban sikerült kereket oldania.

A múlt héten számoltunk be a Vona Gábort érintő, nagy médiavisszhangot kiváltó megfigyelési botrányról. Hamar kiderült, hogy egy világhírű olasz paparazzo volt az akkor lebukott fotós. A Jobbik elnöke Facebook-posztjában egyértelműen a Habony-médiabirodalomhoz kötötte megfigyelését.