Üzleti siker egy lépésben: vedd nőül Orbán Ráhelt

Összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének gyanújával az ORFK - értesült az Index.

A részvénytársaság a közvilágítás korszerűsítési tendereken tarolt az ország számos kisebb-nagyobb településén, és jellemző a magyar közéletre, hogy Tiborcz nemcsak a magánéletében ért el komoly áttörést az utóbbi esztendőben (lásd még: feleségül vette Orbán Ráhelt), de hirtelen megtalálta az üzleti sikerekről szóló titkos receptgyűjteményt is.

Tavaly a cég 2,9 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, míg idén februárban már 2,1 milliárd forint bevételnél jár. Többek közt behúzta Zalaegerszeg és Pécs városának közvilágítási tenderét is (ez egyébként 1,04 milliárd forintot kóstál - a baranyai város még hitelt is felvett annak érdekében, hogy a tender megvalósuljon).

Érdekes színfoltja lehet az Orbán családi ebédnek, hogy egy ideig a Közgép emlőin erősödött Tiborcz cége. Miután százszorosára nőtt a bevétel, 2013 júniusában a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó E-os Energiakereskedő Kft. kivonult, és önálló életre kelt az Elios.

Ilyen egy sikeres üzleti modell.