Vágó István megfejtette, miért kapcsolták ki a fűtést az iskolában: a határon túli magyarok miatt!

Az Ország Kvízmestere kérdez és válaszol is. Miért nincs fűtés az iskolában? A válasz: azért, mert a határon túliak elviszik a pénzt.

A DK-s celeb vasárnapi Facebook bejegyzésének briliáns gondolatmenete egy cikkből indul ki, amelyben a Klik meglehetősen bénán próbálja kidumálni, miért nem hibásak, amiért a gyöngyöstarjáni általános iskolában kikapcsolták a gázt. Bürokratikus aktatologatás? Túlzott központosítás szülte káosz? Netán az egész rendszer működésképtelensége? Vágó István ilyen gyenge magyarázatokkal nem elégszik meg. A Racionalitás és a Józan Ész egyházának bölcs szerzetese ugyanis rendszerben gondolkodik, éles tekintete vajba mártott késként hatol át a nacionalista népbutítás sűrű ködén.

Kíméletlenül mutat rá, hogy a gyöngyöstarjáni iskolában azért nincs fűtés, mert

a gázszámlára való pénzt odaadták az elszakított részeken élő magyaroknak.

"A KLIK megmagyarázta, miért nincs fűtés és tanítás az iskolában"Nem kell magyarázni, minden világos. Íme: - 50 milliá...

Közzétette: Vágó István – 2016. február 21.

Vágó felsorolásában egyébként valóban vannak erősen megkérdőjelezhető támogatások. Többek között megemlíti a Vajdasági Magyar Szövetségnek adott 50 milliárdos támogatást is, amelynek visszásságaira az Alfahír világított rá először a magyar médiában. Az sem világos, hogy az 5 milliárd forinttal megdobott  Hungary Initiatives Foundation milyen hatékonysággal javította az amerikai-magyar kapcsolatokat, és egyáltalán van-e értelme erre a területre ebben a formában ilyen irgalmatlan összeget kiadni.

Ám, ha egy pillanatra is elhinnénk, hogy a jó kvízmestert csak a közpénzek kétes célokra való elszórása bántja, elég egy pillantást vetnünk a határon túli bűnlajstrom többi elemére:

a szórványmagyarságra szánt ötmilliárd, vagy a felvidéki reformátusoknak adott egymilliárd forint

Vágó szerint szintén a hazai iskolák rezsikasszájából hiányzik.

A remek meglátás nagy sikert aratott a hazai progresszív ajróperek körében. Az uszító bejegyzést több mint 350-en osztották meg, többek közt a Demokratikus Koalíció hivatalos Facebook oldala is.