Válik, ha lefekszik az EU-nak

Ciprasznak nemcsak a görög csődöt kéne valahogyan megakadályoznia, de már a feleségéért is küzdhet, aki válik, ha enged a hitelezői nyomásnak. 

A világpolitikát számos tényező befolyásolhatja, így például a gazdasági törvényszerűségek, esetleg érdekek. Persze időnként bejátszik az emberi tényező is: ez történhetett most a görög miniszterelnökkel is. 
 
Bár Földünk politikáját látszólag többnyire férfiak alakítják, jól tudjuk, hogy ezen férfiak legfontosabb tanácsadója - nagy többségben - a kedves nejük, különösen, ha amúgy egy baloldali aktivistával házasodunk össze, ugyebár.
 
Alekszisz Ciprasz a francia miniszterelnökkel folytatott tárgyalások után úgy nyilatkozott
"a feleségem elhagy, ha megadom magam az EU-nak"
AS
Mint ismert, a görög állam hitelezői, az IMF, az Európai Központi Bank és az eurózóna többi tagja mind ragaszkodik hozzá, hogy a görög kormány tegyen újabb javaslatokat a nyugdíjrendszer és az adórendszer reformjára. Magyarul adónövelésre és nyugdíjcsökkentésre.
 
A görög miniszterelnök ugyanakkor eddig semmiféle jelét nem mutatta annak, hogy engedne a hitelezői nyomásnak, a fentiek fényében pedig 
nagyon úgy tűnik, hogy nem is nagyon fog. 
A kedves férfi olvasók nagy többsége jól tudja, milyen az, amikor szándékosan, vagy véletlenül, de esetleg olyat teszünk otthon, amit később ezerszer is megbánunk. Nos, ha életünk párja történetesen egy belevaló, erős, makacs, sziklaszilárd elvekkel felvértezett asszony, akkor bizony akár még egy bevásárlás is kellemes vitába  tud torkollani, hát még akkor, ha 
arról kell döntened, bent maradsz-e az Euróövezetben, az EU-ban és engedsz a hitelezőknek, ezzel pedig kockáztatod a házasságodat, vagy sem.
 
Betty Batziana - aki amúgy baloldali aktivista is - így lett világpolitikai tényező, aki nagyon úgy tűnik, fogja a gyerekeket és válik, ha Cíprasz nem tárgyal továbbra is keményen a  nemzetközi burzsoáziával.
 
Kemény világ.