Végre felújíthatják az életveszélyes szerpentint

Több mint öt éve életveszélyes, a Jobbik sürgetésére most végre felújíthatják.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke pénteki közleményében emlékeztet: a gibárti szerpentin és a rajta áthaladó 39-es számú főútvonal helyreállítását a Jobbik kezdeményezte.

A párt év elején a megyei közgyűlésben vetette föl a mihamarabbi felújítás szükségességét, majd ősszel Vona Gábor pártelnök részvételével tartott figyelemfelhívó demonstrációt a térség infrastrukturális fejlesztése érdekében. Két héttel a tüntetés után újabb rézsűcsúszás jelezte, nem várhat tovább az élet-és balesetveszélyes gibárti szerpentin felújítása.

A jobbikos kezdeményezés eredményeképpen mára mind a jogerős engedélyek, mind a felújításhoz szükséges földterületetek rendelkezésre állnak, és a vízelvezető árkok tisztítása is megtörtént. Most a kormány térfelén pattog a labda, hogy a szükséges pénzügyi forrásokat rendelkezésre bocsássák.

A Jobbik a közlemény szerint reményét fejezi ki, hogy a kormány partner lesz "a lakosság és az árufuvarozók sorsát 2010 óta megnehezítő körülmények elhárításában", és tavasszal végre elindul a várva várt fejlesztés.