Vezetékes ivóvíz nélkül maradt Badacsonyörs egy része

Badacsonyörsön közel 160 ember maradt víz nélkül erről a Jobbik tapolcai országgyűlési képviselőjelöltje Rig Lajos számolt be. 

Az ellenzéki politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy március 12-e óta nincs vezetékes vízellátás a közigazgatásilag Badacsonytomajhoz tartozó Badacsonyörs egy részén, így közel 160 ember maradt víz nélkül.  A vízvezeték hálózatot még 1993-ban építették ki, mára sajnálatos módon az állapota is leromlott. A területen az ellátásért felelős a Magyar Állam. Ám hosszas levelezés után ma azt mondják, ez a rendszer nem tekinthető viziközműnek.

A DRV ugyan egy 1m3-es tartályból biztosítja a vízellátást, de naponta egy alkalommal szállítanak csupán 13 és 14 óra között. Aki akkor éppen nincs otthon, az víz nélkül marad - mondta Rig Lajos. Hozzátette: mintegy 2,5 kilométer hosszan kellene fejleszteni a vízvezeték-hálózatot, ahhoz, hogy végre viziközműnek lehessen tekinteni és a DRV önállóan tudjon minden fogyasztóval szerződni. Ez nagyságrendileg 10-12 millió forintba kerülne. Kitért továbbá arra is, hogy a balatoni szezon hamarosan elkezdődik, vízellátás nélkül pedig biztos, hogy elmaradnak majd a turizmusból remélt bevételek.

Rig Lajos ezért felszólította Kontrát Károlyt, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát, hogy haladéktalanul intézkedjen az ügyben.

A politikus beszámolt továbbá arról is, hogy a hétfői nap folyamán leül tárgyalni Badacsonytomaj polgármesterével és közösen porbálnak majd megoldást találni a tarthatatlan helyzetre.