VIP-szoba: nem akarják kihallgatni a III. kerületi polgármestert?

A Jobbik szerint ki kellene hallgatni Bús Balázs III. kerületi fideszes polgármestert a Vizoviczki-ügyben.

A politikus úgy fogalmazott:

"tovább gyűrűzik az alvilág és a fideszes politikai elit összefonódásának ügye"

-mert újabb tanúvallomások jelentek meg, amelyek szerint Bús Balázs, III. kerületi polgármester és helyettese Puskás Péter is "rendszeres vendégei" voltak a Vizoviczki László szórakozóhelyein működő "VIP-szobáknak".

A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja több órán át beszélt kendőzetlenül az N1TV-nek adott exkluzív interjúban arról, hogyan működött a diszkópápa birodalma hosszú éveken át az önkormányzatok és a rendőrség asszisztálásával. A sorozat hatodik, befejező részében többek közt arról is beszélt, hogy Óbuda Fidesz-KDNP-s polgármestere, Bús Balázs VIP vendégként ingyen szórakozhatott a Vizoviczki-birodalomban:

Szilágyi György hangsúlyozta: nem értik, hogy a nyomozóhatóság miért nem hallgatta még ki Bús Balázst, ha vele szemben ilyen súlyos vádakat fogalmaz meg több, egymástól független tanú.

Márpedig ő maga mondta el, hogy nem hallgatták még ki:

„Mi mindent csinálhattunk, Bús Balázst lefizettük”

Szerinte felvetődik a kérdés, hogy nem érzi-e úgy Bús Balázs, hogy a súlyos vádak miatt méltatlanná vált polgármesteri tisztségére.

Főleg azután, hogy nem csak kényelmi szolgáltatásokról van szó, hanem esetleges korrupcióról is. Az egyik nyilvánosságra került kihallgatási jegyzőkönyv szerint ugyanis a fideszes polgármestert lefizették (a teljes cikk ide kattintva olvasható)

Megjegyezte: az is egy lehetőség, hogy Bús Balázs csak a lakosságot szolgálva, egyszerű zajszintmérést végzett az éjszakai klubok VIP-szobáiban. A Jobbik viszont azt várja el az ügyészségtől, hogy hallgassa meg az érintetteket és a tanúkat, és derítse ki, mi az igazság az újabb botrányos, alvilági ügyben.