Putyin: "Inkább nem zuhanyoznék egy meleggel. Minek provokáljam?"

Jövő héten mutatják be Oliver Stone dokumentumfilmjét Vlagyimir Putyinról.

A The Guardian közölt ma idézeteket a filmből, amit a rendező két éven át forgatott.

Mikor Stone a Kreml felé vezető úton megkérdezte Putyintól, hogy szokott e rossz napja lenni, az elnök a következőt felelte:

"Nem vagyok nő, szóval nincsenek rossz napjaim. Nem akarok senkit megsérteni, de a dolgok már csak ilyenek. Vannak természetes ciklusok."

Putyin beszél arról is az interjúban, hogy Oroszországban nem üldözik a melegeket, hiába a nemrég kitört botrány a csecsenföldi melegek helyzetéről.

Arra a kérdésre, hogy ő maga zuhanyozna-e egy meleg mellett természetesen nemmel válaszolt, és nevetve humorosan fényezte kicsit magát.

"Nem zuhanyoznék egy meleg férfi mellett. Minek provokáljam? Hiszen tudod, judo mester vagyok."

A filmben Putyin elmélkedik még az élet és a létezés kérdéseiről, ahol az alábbi mondat hangzik el arra kérdésre, hogy nem tart-e az elnök a gyilkossági kísérletektől:

"Azt mondják, hogy aki akasztásra van ítélve, nem fog megfulladni."

Valamint elég részletesen tárgyalják Edward Snowden ügyét, akit Putyin nem tart árulónak, hiába akarja az Egyesült Államok annak beállítani.

"Snowden nem áruló. Nem árulta el az országa érdekeit. Nem szolgáltatott információkat másik országnak, ami kárt okozhatna hazája vagy honfitársai számára."

Ha valakit érdekel a külpolitika, semmiképpen ne hagyja ki.