Voksturizmus: Németh Szilárd szavazókat költöztethet tömegével Csepelre a választások idejére

Voksturizmus: Németh Szilárd szavazókat költöztethet tömegével Csepelre a választások idejére

Tovább karaktergyilkolja egymást Borbély Lénárd, Csepel ex-fideszes polgármestere és Németh Szilárd. Úgy tűnik, a sértődött kormánybiztos trükközéssel akarja szavazótáborát felpumpálni.

Ahogy arról a csepel.info beszámol, 2022-ben időközi önkormányzati választást tartottak az I. kerületben, ahol a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla mindössze 60 szavazattal nyert az ellenzéki jelölttel, a momentumos Korsós Borbálával szemben.

Akkoriban több orgánum is megírta, hogy

a voksolás előtti hetekben gyanúsan sokan jelentkeztek be az ottani Ostrom utca 16. szám alatti magánklinika ingatlanaiba, és így szavazatukkal befolyásolhatták a végeredményt.

A voksturizmus csúcsra járatása

A helyi lap emlékeztet, a 24.hu akkor Baczkó Norbert akkori Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította a klinika címére bejelentkezők között. Az ifjú fideszes egyéni vállalkozásánál hat nappal az időközi választás előtt jegyezték be az Ostrom utcai címet, de ő pár hónappal később visszatért Csömörre.

Mindenesetre más „beköltözők” is akadtak.

Ugyanis a 24.hu szerint a Fidelitas Sport, Család és Ifjúsági Kabinetjét vezető Fróna Levente kicsivel több mint egy hónapig volt lakója a klinikának. Édesanyja és nagymamája is bejelentkezett ideiglenesen az Ostrom utcai címre. Nem lakott sokáig papíron a klinika címén Hurta Adrienn, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tanácsadója, továbbá a Fidelitashoz sok szállal köthető Orbán Gergely sem.

Ő egyébként mindössze négy nappal az időközi választás előtt lett az Ostrom utca 16. lakója. A hirtelen megsokasodott átjelentkezések száma ennél jóval több, de egyrészt a további nevek nem köthetők cégekhez, másrészt nem is közszereplők - írták.

Megbirkózik Németh Szilárd ezzel?

A csepeli szálat a 35 éves Páncsics Krisztián, a Fidesz helyi képviselő-jelöltje jelenti. A Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinetjét vezető politikus szintén ideiglenesen költözött be a választás előtt az I. kerületbe. Információk szerint ő is az Ostrom utcába kapta a választási értesítőt.

Páncsics néhány éve lett Németh Szilárd bizalmi embere.

A csepeli portál szerint

bár a budapesti Fidelitas egyik alelnöke 20 éve Csepelen élő lakosnak mondja magát, a fentiek alapján úgy tűnik, bárhol feltűnhet, ahol választások vannak.

A lap úgy tudja, tavaly több fidelitasos társával Borbély Lénárd polgármestert lejárató szórólapot terjesztett.

(Címlapkép: Németh Szilárd/Facebook)