Volner: Egyre súlyosabb köztörvényes ügyek a Fidesznél

Veress Áron, a Fidesz Ifjúsági Tagozata elnökének ügyében olyan botrány látott napvilágot, amely túltesz az MSZP-s Zuschlag János korrupciós és egyéb botrányain – közölte Volner János, a Jobbik alelnöke. Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Fidesz IT elnökével kapcsolatban a kormány szánalmas hazudozásba kezdett, azt állítva, hogy 2012-ben már kizárták a párt soraiból, ám még tavaly decemberben is egy zalaegerszegi fórumon ebbéli tisztségében szerepelt. (Erről bővebben itt olvashat.)

Volner János kifejtette, mint azt az eddig megismert információk alátámasztják, Veress Áron esetében a szervezett alvilág részeként működő fideszes politikusról van szó.

A jobbikos politikus szerint amikor Veress érintettségét a büntetőeljárás folyamán vizsgálni fogják a hatóságok, ki kell arra is térni, hogy

  • a nála talált sok millió forintnyi hamis euró milyen módon keletkezett,
  • mennyi ideje kereskedett hamis pénzzel,
  • hány embert verhetett át,
  • a nevén lévő Keleti Partnerség Kft.-nek köze lehetett-e a pénzhamisítási botrányhoz,
  • továbbá mekkora kár érte a fideszes politikus bűnözői tevékenysége révén a magyar társadalmat, a magyar államot.

Volner közölte, a kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van, egyre szánalmasabban próbál kimenekülni a rázúduló, egyre durvább köztörvényes ügyek alól, és megpróbál mindent elkövetni annak érdekében, hogy nyílt színi hazudozással – még ha az tetten érhető is –, megszabaduljon ennek következményeitől. Szerinte az látszik, hogy egy korrupciós botrányoktól fuldokló kormányzati ciklus elején járunk.

Dupla büntetést a politikusoknak

Volner János megjegyezte, a fideszes politikusok utánpótlását jelentő fiatalok a jelek szerint erősen hasonlítanak elődeikre, „méltó módon” szeretnék továbbvinni ezt a „korrupciós vonalat”.

A Jobbik bízik benne, hogy Magyarország gazdaságára és közérzetére nézve nem lesz az eddigieknél is súlyosabb következménye annak a gengszterháborúnak, amely jelenleg Orbán Viktor és Simicska Lajos között zajlik

– jelentette ki.

A képviselő jelezte, remélhetőleg egyre több részlet fog kiderülni arról is, hogy a kormánypárt vezető politikusai milyen köztörvényes vagyon elleni bűncselekményekben vesznek részt. Volner János hangsúlyozta, elvárják a független igazságszolgáltatástól, hogy ne tussolják el az ügyet, s mint azt a nemzeti párt már többször javasolta, a politikusokat dupla büntetés sújtsa az általuk elkövetett cselekményekért.