Volt alapítványától kapott támogatási megbízásokat egy KDNP-s politikus

Korábban ő volt a pénzeket kiosztó alapítvány elnöke.

Dötk község nem több mint 36 lelket számlál, mégis itt működik az Ökorégió Alapítvány, ami a leszakadó térségekben élő általános iskolásokat akarja visszavezetni a gazdálkodás irányába. Ez eddig dicséretes kezdeményezésnek tűnik, és állítólag elégedettek is vele a résztvevők.

Viszont ahogy a lap írja, nem árt megfigyelni, pontosan kikhez mentek a pénzek. Tavaly nyáron ugyanis TÁMOP-keretből 146,6 millió forintot ítéltek az Ökorégió Alapítványnak, és további 118 milliót a vele konzorciumban pályázó Élhetőbb Zalakoppányért Egyesületnek. A pénzből elkészült a program, megírták a könyveket és munkafüzeteket, és megtartották az első gazdatábort is.

Ebben viszont a helyi kormánypárti politikus, Mórocz Tibor is érdekelt volt, ugyanis 50 százalékos tulajdonrésze van abban a Dunántúli Regionális Fejlesztési és Kommunikációs Kft.-ben, ami a könyveket elkészítette. Továbbá szintén őket bízták meg azzal is, hogy a könyvekből képzéseket szervezzenek.

Van egy betéti társasági is, a Mórocz-Net Bt., aminek a kültagja a politikus - ez végezte a bemutatófilm készítését, és az informatikai eszközök beszerzését, ugyancsak tízmilliókért.

Mórocz azt állítja, ha formai hibák miatt nem is látszik, valójában már lemondott az alapítvány vezetőségéről még azelőtt, hogy az pénzhez jutott volna. Szerinte nincs kapcsolat az elnyert megbízások és aközött, hogy ő volt a korábbi elnök.