Vona Gábor: demokratikus választás útján jelenleg nem lehet leváltani ezt a rendszert

Vona Gábor: demokratikus választás útján jelenleg nem lehet leváltani ezt a rendszert

A Jobbik egykori elnöke, Vona Gábor szerint a jelenlegi kormányt nem lehet leváltani, mert Magyarországon inkább egy olyan rendszerről beszélhetünk, amelynek az élén egy "törzsfőnök" áll - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Vona Gábor a politikai indulását meghatározó időszakot, az 1998 és 2002 közötti polgári kormányzást máig reménytelinek ítéli meg, olyan időszakban, amikor az ország a kezébe vette a sorsát. Véleménye szerint 

Orbán Viktor érti, hogyan működik ez az ország és ő az, aki a leggátlástalanabbul és a leghatékonyabban használja a társadalom megrekedt polgárosodását.

Az egykori pártelnök kiemelte, hogy

most saját magát próbálja kiemelni a nyakánál fogva ebből a törzsi gondolkodásból, amely arra épül, hogy minden, amit a mi táborunk mond, az csak jó lehet és minden, amit a másik tábor mond, csak rossz lehet. 

Vona szerint nemcsak azon kell gondolkodni, hogy miként lehet leváltani a kormányt, hanem azon is, hogy mi lesz utána akkor, ha sikerült a rendszer leváltása, mert alternatívát is kell nyújtani a NER-el szemben. 

Vona egyébként leszögezte, hogy manapság több kérdése van, mint válasza, ezért most nem lenne jó politikus.