Vona Gábor: Büszke heteroszexuális vagyok

A Jobbik elnöke beperli Terry Black-et, Orbán Viktort pedig tisztességes küzdelemre szólította fel.

"Igen erősen beletenyereltem valamibe, ami Orbán Viktor számára fontos, egy korrupt és piszkos, nemzetbiztonsági szempontból pedig végtelenül aggályos üzletágba"

- kezdte sajtótájékoztatóját Vona Gábor.

Amióta jeleztem a miniszterelnöknek, hogy mi az a kontextus, ami alapján támogatni tudjuk az alaptörvény-módosítást, a Fidesz politikusai és a Fidesz közeli média folyamatosan hazudozik és mocskolódik velem kapcsolatban.
"Voltam már török terrorista, orosz ügynök, magyar terrorista, brüsszeli ügynök"
 
- emlékeztetett az utóbbi időszak "vádjaira". 
 
Szerinte a mocskolódás mögött megrendelés áll - utalt a Fidesz által kézi irányított közmédiára és bulvársajtóra.
"A hazugságok mögött az a páni félelem áll, miszerint a Fidesz a Jobbiktól és személy szerint tőlem félti a hatalmát, ez áll ennek a karaktergyilkos kampánynak a hátterében."
- mondta Vona Gábor.

Újabb mélypont

A kormányközeli TV2 tegnapi "interjúja" kapcsán Vona Gábor megerősítette: feljelenti Terry Black-et. Mint ismert, a sokak szerint előadóművészként dolgozó, szebb napokat korábban sem látott úr azt nyilatkozta, hogy a Jobbik elnöke korábban melegbárokban járt.
"Minden, amit Terry Black állított hazugság, büszke heteroszexuális vagyok"
- jelentette be, hozzátette: méltatlan, hogy ilyen ügyekkel kell foglalkoznia.
 
"Ebben az időben, 2003-ban egy értelmiségi körbe jártam, ez pedig Orbán Viktor polgári köre volt, a Szövetség a nemzetért polgári kör volt"
- mondta.
 
Vona megerősítette: "egy politikai szereplő nem lehet zsarolható, én pedig nem vagyok az". Szerinte ez nem csak róla szól, ez az egész magyar politikai és sajtó világról, nyilvánosságról szól. "A feleségem már írt is egy nyílt levelet Orbán Viktor feleségének, amiben Lévai Anikót, mint anya az anyától, feleség a feleség arra kérte, hogy állítsa meg Orbán Viktor ámokfutását" - emlékeztetett a csütörtöki levélre.

Kérem, állítsa le a férjét! Vona felesége nyílt levelet írt Orbán feleségéhez

A 2000-es évek elején Vona Gábor rendszeresen járt olyan rendezvényekre, amelyek végén meleg férfiak szórakoztak egymással - ezt mondta Terry Black transzvesztita előadóművész a az Andy Vajna birtokába került TV2 Tények című műsorában. A rendezvényeken állítása szerint Terry Black személyesen is találkozott a Jobbik elnökével. A Tényeknek Vona Gábor is nyilatkozott.

 
Vona Gábor viszont felszólította Orbán Viktort: "ne legyen ennyire óvodás, ne legyen annyira piti, állítsa meg ezt az ámokfutást. Küzdjünk tisztességes eszközzel, vannak ilyen eszközei a politikának, állok elébe." - mondta.
 
Emlékeztetett arra az időszakra, amikor Orbán Viktor érték alantas támadások: minthogy veri a feleségét, vagy Graz-ban kezelik. Ezek szintén méltatlan támadások - folytatta - és szomorú, hogy a miniszterelnök azt a következtetést vonta le ezekből, hogy így kell küzdeni.
"Én viszont azt, hogy ilyen eszközökkel nem lehet, ilyen jellegű támadásokat nem fogunk indítani, programunk, értékrendünk alapján bárkivel vitázunk, de nem ilyen mocskolódások szintjén. Üljünk le egymással, ki mit gondol migrációról, letelepedési kötvényről, béremelésről, kivándorlásról, beszéljük át Magyarország dolgait."
Vona Gábor a nemzeti, keresztény, konzervatív jobboldali értelmiségnek is üzent: mondjanak valamit, tetszik ez a rendszer nekik? Ez a polgári Magyarország? - tette fel a kérdést számukra a pártelnök, akit - mint mondta - megrémiszt, hogy nem mernek megszólalni.
 
A pártelnök a média munkatársait pedig arra kérte, hogy munkájukat - ismerve a rájuk nehezedő nyomást - igyekezzenek a legjobb tudásuk szerint és a legnagyobb tisztességgel végezni.
 
Másfél év múlva a Jobbik szeretné visszaállítani a médiaviszonyokban a szabadságot, tisztességet, szeretné, ha a média a politika ellenőrzését végezné el, ne pedig annak kiszolgálója legyen.
 
Felhívta a figyelmet viszont arra, hogy 2018 után, azok, akik ma döntéshozói szinten mindezekért felelnek - el kell majd számolniuk.
 
Szerinte egy korrupt, hatalmát féltő kormány került szembe a józan ésszel és tisztességes gondolkodással, Orbán Viktor szembekerült a polgári Magyarország értékrendjével, ez az, amit a Jobbiknak 2018-ban le kell váltania - mint mondta - hogy egy tisztességesebb, szabadabb, demokratikusabb országban éljünk.
 
A sajtótájékoztató végén derült ki, hogy Zuschlag János, az MSZP egykori táskás embere Terry Black-hez hasonlóan nyilatkozott. Zuschlag János szintén a bíróság előtt fog felelni az általa mondottak miatt - mondta a Jobbik elnöke.