Vonát a kötvények miatt járatják le, a Jobbik szétpereli a Habony-műveket

Az Alaptörvény-módosítás elbukása miatti egyszerű bosszú lehet az a hírhamisításoktól sem mentes lejáratókampány, amit az állami média, illetve a kormánypárti Habony-művek termékei zúdítanak Vona Gábor Jobbik-elnökre.

A legnagyobb ellenzéki párt elnökét az elmúlt napokban a kormánypárti sajtó azzal támadja, hogy homoszexuális. Ugyan erre semmilyen bizonyítékot nem tudtak felmutatni egy ex-mszp-s transzvesztita pornós homályos utalgatásain kívül, mégis, a habonyista sajtótermékek egymást túllicitálva tartják napirenden Vona lejáratását.

Meghamisította Vona Gábor szavait a TV2

A csatorna (mármint a TV2, nem a szennyvíz elvezetésére szolgáló nagyszerű találmány) lehozta a Rácz Károly ("művésznevén" Terry Black) által nagy leleplezésnek szánt, 2009-es EP-választáson készült képet, bár ezt már kevésnek gondolták, ezért konkrétan meghamisították Vona Gábor egyik mondatát.

A TV2 hétfő este tetézte eddigi lejáratókampányát azzal, hogy gyakorlatilag hírhamisítást követett el, amikor Vona Gábor egy mondatát úgy vágták félbe, mintha ezzel elismerné a Terry Black-féle vádakat.

A mondat második felét levágták, pedig abban az szerepelt, hogy az a kör, melyben Vona Gábor is rövid ideig jelen volt 2003 környékén, nem más, mint Orbán Viktor Szövetség a Nemzetért Polgári Köre volt. Az M1 közszolgálati csatorna híradója ugyan így tett.

1:05-től

A hírhamisítás másik eleme volt, hogy Novák Előd Facebook-posztját úgy mutatták be, mintha azzal Vonát támadná, holott a szövegben ő maga is hazudozásokról írt.

percunami

Dúró Dóra jobbikos politikus keddi sajtótájékoztatóján az esetre reagálva közölte: polgári perek sorát indítják el a hazug médiumokkal szemben, így újabb eljárások elé nézhet

a TV2

a Pesti Srácok

az Origó

a Lokál

és a Ripost is.

Közben az Indexnek a médiahatóság azt mondta, hozzájuk eddig nem érkezett panasz, Dúró azonban sajtótájékoztatóján közölte, hogy ezt meg fogják tenni. Ezután a hatóságnak a médiatörvény előírása alapján 40 napja van a vizsgálat lefolytatására, amely indokolt esetben 30 nappal meghosszabbítható.

A képviselő a rendszer szemléltetéseként kiemelte, hogy az egyértelmű hiteltelenség ellenére a Ripost nevű bulvárlap gyakori hivatkozási alap lett az állami hírügynökségnél, a Magyar Távirati Irodánál (MTI) is.

Elárulta, csak a múlt héten három pert nyertek meg: kettőt a Ripost ellen, egyet a 888.hu-val szemben. De ezen kívül az utóbbi hetekben a Jobbiknak adott igazat a bíróság a Pesti Srácok és az Origóval szemben is, ahogyan jelenleg is perben állnak a Magyar Időkkel és a Riposttal, jövő héten pedig az Origo.hu készülhet tárgyalásra.

A kamubotrány miatt a Jobbik bepereli Terry Blacket is.

Bosszú a kötvényekért

Dúró Dóra arról beszélt, az egész lejáratókampány egy bosszú azért, amiért a Jobbik nem szavazta meg Orbán Viktor Alaptörvény-módosító javaslatát. Ismert, a párt ezt csak úgy tette volna meg, ha egyúttal a gazdag migránsoknak jogokat kínáló letelepedési kötvényeket is kivezetik. Ha ez megtörténik, az ellenzéki párt azonnal hajlandó megszavazni a módosítást.

A Jobbik politikusa szerint a Fidesz nem tud értelmes választ adni a letelepedési kötvények ügyében, ezért a lejáratást és hazudozást választja eszközeként a Jobbik hiteltelenítéséhez.

Legyenek bátrak!

Dúró Dóra nőként arra szólította fel a fideszes férfi politikusokat, hogy

álljanak ki, és ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett,

a szakpolitikai javaslataikra pedig ne gyáva hazugságokkal válaszoljanak, hanem viselkedjenek felelősen. Dúró azt javasolta a fideszes politikusoknak, hogy a kormányzati felelősség terhét bírják el, és legyenek vevők a kompromisszumokra, Magyarországot együtt védjék meg a Jobbikkal a migrációval szemben.

Az a politikai kultúra nem volt eddig jellemző Magyarországon, hogy egy párt szakpolitikai javaslatára egy nyilvánvaló hazugsággyár a válasz, beleértve, hogy szándékosan meghamisítanak híreket, még a közszolgálati televízióban is

- magyarázta.

Narancs ízű szeszes ital - a kannásbor nem bor, a fideszmédia nem média

Isten az atyám, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a hardcore balos Kettős Mércéről fogok idézni egy írást. A Habony&Vajna Co. ezt is elérte. Ami azért, valljuk be, nem lebecsülendő eredmény. Megdolgoztak érte a fiúk és lányok. Meg is kell kapják érte a jutalmukat. Nem csak a Árpitól és Andytől - de a közvéleménytől is.

A Jobbik egyébként hiányolja a KDNP elhatárolódását is hazugságokra épülő lejáratókampánytól.