Z. Kárpát: „A választások napjai elmúltak, a megalázóan alacsony magyar bérszínvonal itt maradt”

Z. Kárpát: „A választások napjai elmúltak, a megalázóan alacsony magyar bérszínvonal itt maradt”

A Jobbik alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kibontakozó válságidőszakban az Európában is a sereghajtók közé tartozó magyar bérek elképesztő terheket jelentenek a családok számára.

A Jobbik mindig is karakteresen kiállt amellett, hogy az uniós források jórészét a jövedelmek felzárkóztatására is lehetne fordítani

- mondta Z. Kárpát Dániel a Jobbik Facebook oldalán.

A jobbikos képviselő szerint a legjobb családvédelem a bérrendezés lenne az érintett családok számára. Ezért is hangsúlyozta a bérunió fontosságát, amely - mint fogalmazott - nem lehetőség, hanem az egyetlen megoldás arra nézve, hogy megállítsák százezrek kényszerű kivándorlását, vagy éppen azok távozását az országból, akik az itteni terheket egész egyszerűen már nem győzik.

Ez az a helyzet, ez az a téma, amivel az Orbán kormány kezdhetne végre egy értelmes háborút, és el is várnánk tőle, hogy verje az asztalt Brüsszelben, Strasbourgban, hiszen a magyar emberek megmaradása, mindennapjainak megkönnyítése egy olyan stratégiai cél, amely mindent felül kellene, hogy írjon ebben a helyzetben.

Z. Kárpát Dániel szerint ezt az évente százmilliárdos nagyságrendben érkező vissza nem térítendő uniós támogatások révén lehetne elérni.

Ezeket jellemzően multiknak adták, köztük olyanoknak is, akik jelezték, hogy igazából nincs rá szükségük, mégis Orbánék a mikró, kis és közepes vállalkozások (kkv) számára nem adtak ilyen nagyságrendben vissza nem térítendő támogatásokat

- tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik országgyűlési képviselője végül arra szólította fel a kormányt, hogy ezeknek az uniós támogatásoknak a kétharmadát fordítsák a kkv szektor fejlesztésére.