A püspök a Fidesz rendezvényére elment, a Jobbiktól elhatárolódott? - Frissítve

Kiss-Rigó LászlóKiss-Rigó LászlóKiss-Rigó László pénteken a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi kampányrendezvényén beszélt. Elfogadhatatlannak nevezte az MSZP szóvivője, hogy Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök az elmúlt hétvégén Hódmezővásárhelyen a Fidesz mellett és az MSZP ellen kampányolt - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a kormánypárt szóvivője.

Nyakó István ezért bocsánatkérésre szólította fel a Fideszt és a püspököt. A szocialista politikus szerint senkit sem lehet politikai hovatartozása miatt kiközösíteni az egyházból. Az MSZP tudomásul veszi, hogy az egyházak is hozzászólnak a közügyekhez, ám az elfogadhatatlan, hogy kiközösítik azokat a híveket, akik a szocialistákkal szimpatizálnak - mondta hétfőn Nyakó István. Kiss-Rigó László pénteken a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi kampányrendezvényén beszélt.

A barikád.hu úgy tudja, hogy a Jobbik is hivatalosan is meghívta Kiss-Rigó Lászlót szegedi rendezvényére, ám a püspök elhatárolódott a párttól. Ellenben elmondta, hogy a Fidesz meghívásának mindenképpen eleget tesz. Szerkesztőségünk természetesen nem az ellen emel kifogást, hogy vallási vezetők nem látogathatnak politkai rendezvényt, hanem amiatt, hogy a püspök pont annak a pártnak mondott nemet, amely nem csak nevében keresztény, hanem programjában is kiáll a keresztény értékek mellett.

Frissítés:

Bármely szervezetnek, így az egyháznak is joga van ahhoz, hogy kifejtse, melyik formáció vagy párt vall az övéhez hasonló értékeket - mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök az MTI-nek Nyakó István MSZP szóvivő hétfői szavaira reagálva.

Kiss-Rigó László kifejtette, ahogy Hódmezővásárhelyen is elmondta, örülne, ha a magyar politikai életben több olyan formáció lenne, amely hitelesen tudja képviselni a keresztény egyház által vallott "józan és ésszerű értékeket". Tény azonban, hogy jelenleg csak egy ilyen párt van - tette hozzá.

Az igazi baloldali értékek, mint a szolidaritás, a szociális gondoskodás, a társadalmi igazságosság keresztény értékek is - jelentette ki a püspök -, hozzátéve, ahogy a liberális értékek, mint a szabadság, a tolerancia és az emberi méltóság is fontosak a keresztény egyháznak.

Amikor azt mondja egy püspök, hogy csak és kizárólag a Fidesz az, amelynek értékei közel állnak az egyház tanításaihoz, az MSZP pedig ettől távol áll, akkor igenis politizál - tette hozzá a püspök szavaihoz Nyakó, a szocialista párt szóvivője.

atv - barikád.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az alfahir.hu Facebook-oldalát is!

FRISS HÍREK