Bűnügy

Poroltó, balta és gázpisztoly is előkerült a vitában

Bevezető: 
Galgagyörkön négy férfi poroltóval, baltával és egy gáz-riasztó fegyverrel esett egymásnak, hamarosan bíróság elé állhatnak.
Cikk Front kép - 280x185: 
Galgagyörkön négy férfi poroltóval, baltával és egy gáz-riasztó fegyverrel esett egymásnak, hamarosan bíróság elé állhatnak.  A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott eljárást garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Máté 19 éves, V. Attila 53 éves, L. Zoltán 38 éves és P. Gyula 47 éves galgagyörki lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves gyanúsított még áprilisban Galgagyörk egyik utcáján találkozott volt élettársával, akivel beszélgetni kezdett. Ekkor autóval megjelent a nő édesapja - V. Attila -, aki ráparancsolt a lányára, hogy szálljon be a járműbe, majd elhajtottak a helyszínről.

Szexuális bűncselekmények egy hevesi szakközépben?

Szexuálisan zaklatták, megszégyenítették a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolába járó fiatalokat - írta szombaton a heol.hu.

A hírportál közlése szerint a szerkesztőséghez forduló szülők levelükben arról számoltak be, hogy a héten körülbelül 20-30 egyenruhás árasztotta el az iskola épületét. A szülők csak ekkor szereztek tudomást arról, hogy az iskolába járó fiatalokat szexuálisan zaklatták, megszégyenítették.

Lövöldözés volt a Belgrád rakparton

Több lövést adtak le Budapesten, az V. kerületben, a Belgrád rakpart egyik szórakozóhelyén szombat hajnalban.

Az ORFK kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére megerősítette az esetet és közölte: szombaton három óra előtt nem sokkal az egyik szórakozóhelyen 2-3 ismeretlen férfi szóváltást követően a szórakozóhely előtéri részét megrongálta, majd - feltehetően - egy gumilövedékes fegyverrel több lövést adott le.

A kutya mindent kiszagol

Bevezető: 
Egy férfi bérelt kocsiba rejtve akart közel 20 millió forint értékben kábítószert Magyarországra csempészni.
Cikk Front kép - 280x185: 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartása mellett – egy 39 éves bolgár állampolgárral szemben - írja a rendőrség honlapja.

A gyanúsított a Röszkei Határátkelőhelyen akart bejönni, de a rendőröknek gyanússá vált a viselkedése, ezért a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársaival közösen intézkedés alá vonták a férfit. Az autó átvizsgálása során a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség kábítószer-kereső kutyája, Gina jelzett a kutyavezetőnek.

Szíriába készült az ottawai merénylő

Bevezető: 
Michael Zehaf-Bibeau a lövöldözést megelőzően hetekig próbálkozott azzal, hogy útlevelet szerezzen, és eljusson a polgárháború dúlta országba.
Cikk Front kép - 280x185: 

merenyloSzíriába akart utazni a szerdai ottawai merénylet elkövetője, aki a kanadai rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a lövöldözést megelőzően hetekig próbálkozott azzal, hogy útlevelet szerezzen, és eljusson a polgárháború dúlta országba.

Osztálytársát zsarolta a 16 éves kisiskolás

A megalapozott gyanú szerint pénz és különböző értéktárgyak átadását követelte hónapokon keresztül egyik osztálytársától a gyanúsított.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 16 éves kántorjánosi lakos ellen.

2 év 6 hónap a babakocsi-gázolónak

Első fokon 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte szerdán a Budaörsi Járásbíróság azt a nőt, aki autójával 2012 nyarán Érden elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta. A kiszabott büntetési tétel fele részének végrehajtását három évre felfüggesztették.

A bíróság a 65 éves nőt halálos közúti baleset gondatlan okozásában mondta ki bűnösnek, és négy évre eltiltotta a járművezetéstől is. Emellett több mint 1,3 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

"Ha nem adsz cigit, szanaszét verlek!"

Bevezető: 
Egy doboz cigarettát rabolt egy férfi Szegeden, de nem sokáig örülhetett a zsákmánynak, hamar elfogták a rendőrök.
Cikk Front kép - 280x185: 

Egy doboz cigarettát rabolt egy férfi Szegeden, de nem sokáig örülhetett a zsákmánynak, hamar elfogták a rendőrök.

Elfogták a szegedi nyomozók azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kedden kora délután a szegedi Mars téren egy doboz cigarettáért vert meg egy 18 éves fiatalembert. A feljelentés szerint a gyanúsított cigit kért a későbbi sértettől. Mivel ő nem akart adni, támadója veréssel fenyegette meg és kivette a kezéből a dobozt. A fiatalember ezt visszakérte, mire a 19 éves szegedi férfi dühbe gurult és megütötte a sértettet.

Ilyet sem gyakran fognak a hazai rendőrök csempészek autójában

Bevezető: 
Egy bolgár honosságú Mercedes Sprinterrel jelentkezett belépésre a Nagylaki Határátkelőhelyen két férfi 2014. október 17-én.
Cikk Front kép - 280x185: 

Egy bolgár honosságú Mercedes Sprinterrel jelentkezett belépésre a Nagylaki Határátkelőhelyen két férfi 2014. október 17-én 15 órakor - ismerteti a police.hu.

A rendőrök a jármű átvizsgálásakor annak rakterében körülbelül 800 kilogrammnyi, mintegy 25 ezer darab kecskerákot találtak ládákban elhelyezve.

Hamar lebukott az álrendőr

Nem tudta megtéveszteni a fiatalokat a magát rendőrnek kiadó férfi Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2014.
Ha tetszett a cikk, kövesse az alfahir.hu Facebook-oldalát is!

FRISS HÍREK

Tartalom átvétel