Bűnügy

Öt év börtönt kapott a devecseri gyermekgyilkos „apa”

Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában úgy vágta földöz másfél éves gyermekét, hogy az három nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Saját kollégája bankkártyáját nyúlta le

Lenyúlta a kollégája bankkártyáját a negyvenkét éves marcali férfi, majd mintha mi sem történt volna, arról költekezett. Összesen 140 ezer forint kárt okozott.

Nemzetközi stricibandát fogtak Miskolcon

Svájcba, Németországba, Hollandiába és Belgiumba vittek „magyar nőket” prostitúció céljából egy bűnszervezet tagjai; a férfiakat október 21-én fogta el a rendőrség - közölte Szabó Csaba ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Liszt Ferenc repülőtéren fogták el a késelő külföldit

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el a rendőrök azt a külföldi férfit, aki életveszélyesen megsebesített egy férfit szerda este Budapesten az V. kerületi Fővám téren - közölte a rendőrség honlapján csütörtökön délelőtt.

Beindult a NAV: milliárdos áfacsalást lepleztek le

Egy szegedi könyvelő és férje irányította bűnözői csoportot leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a cukor, étolaj és húsipari termékek áfájával csaló gyanúsítottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a költségvetésnek.

Szinte nincs olyan, amit nem lopott el a betörőpáros

Bevezető: 
A lebukott betörőpáros zsákmányolt többek között felnit, kerekeket, villanymotoros szivattyút, videólejátszót, spotlámpákat, vaskályhát, mosógépet.
Cikk Front kép - 280x185: 

A lebukott betörőpáros tagjai, J. Bence és I. Szilárd nem voltak túl válogatósak, ha lopni kellett. Mindet vittek, még az sem zavarta őket, ha valami le volt betonozva. Zsákmányoltak többek között felnit, kerekeket, villanymotoros szivattyút, videólejátszót, spotlámpákat, vaskályhát, mosógépet - írja a kemma.hu.

A két lókötő egy dunaalmási családi házba tört be még tavasszal. Kihasználták, hogy az ingatlant nem használták a tulajdonosok. Mindent elvittek, ami mozdítható és számukra hasznos volt.

Budapest belvárosában késeltek

Megkéseltek egy férfit szerda délután Budapesten, az V. kerületi Fővám téren - közölte honlapján a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy ismeretlen férfi 17 óra körül, előzetes szóváltás után késsel többször megszúrt egy 47 éves férfit. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett életveszélyes sérülést szenvedett. A helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a tanúk felkutatása, kihallgatása jelenleg is tart.

Nem hagyta magát a meglopott autós

Nyitott autóból loptak ki egy táskát, de a tulajdonos észre vette, és az elkövetők nyomába eredt - sikerrel.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. Tamás 49 éves mátraverebényi és Cs. Zsolt 35 éves bátonyterenyei lakos ellen, írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Cs. Tamás, Cs. Zsolt és ez idáig ismeretlen harmadik társuk 2014. október 28-án 12 óra körüli időben személygépkocsival ment egy solymári parkolóba, ahol Cs. Tamás egy nyitott ajtajú kisteherautóból eltulajdonított egy táskát a benne lévő készpénzzel együtt, majd a helyszínről – autóval - Budapest felé menekültek.

Tíz évet kapott a gyermekeket molesztáló aberrált

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a békéscsabai férfit, aki 2010-ben ismerőse gyermekeivel fajtalankodott.

A táblabíróság szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése és személyes szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 36 éves férfit. Az ítélőtábla kimondta, a büntetlen előéletű vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Még több „menekültet” etethetünk

A szírek egy furgonban 11 köbméteren, levegő nélkül, embertelen körülmények között utaztak, de a rendőrök kezében kötöttek ki - számolt be a police.hu.

A rendőrök még október 23-án a 75-ös főúton egy személyautóra és egy furgonra lettek figyelmesek, mert a Citroen Jumper típusú kisteherautó imbolyogva haladt előtte. Végül Lenti belvárosában állították meg a konvojt, és amikor kinyitották a kisteherautó ajtaját, a 11 köbméteres légtérben 29 szír állampolgárt találtak, akik nem rendelkeztek érvényes útiokmányokkal. A két férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki; akik részletes beismerő vallomást tettek és elmondták a nyomozóknak, hogy a szíreket Szeged mellett vették fel és Szlovénián keresztül Olaszországba kellett volna vinniük.

Ha tetszett a cikk, kövesse az alfahir.hu Facebook-oldalát is!

FRISS HÍREK

Tartalom átvétel