Publicisztika

Adóemeléssel kedveskedik Kaposváron az önkormányzat

Mérsékelt adóemelésekről döntött a kaposvári közgyűlés a csütörtöki ülésén. Az építményadó, a telekadó és a magánszemélyek kommunális adójának csekély mértékű emelésére tett javaslatot a város címzetes főjegyzője.

A politikai válság miatt alacsony az ukrán hrivnya értéke

Leértékelte a nemzeti valutát az ukrán jegybank az amerikai dollárhoz képest - jelentette be honlapján pénteken a nemzeti bank.

A hivatalos árfolyam szerint egy dollár péntektől majdnem 9 százalékkal drágább, 8,7080 hrivnya lett. Az amerikai dollárhoz rögzített hrivnya 1996-ban történt bevezetése óta a mostani lett az eddigi legalacsonyabb hivatalos árfolyama.

Bertha Szilvia: Összegzés

Eltelt az utolsó teljes tavaszi ülésszak is ebből a kormányzati ciklusból, ideje hát levonni a tanulságokat, egyfajta rövid összegzést készíteni az Orbán-kormány eddigi tevékenységével kapcsolatban. Érdemes ezt azért is megtenni, mert a választási kampány közeledtével várható, hogy még az eddiginél is hangosabban fog szólni a valós helyzettől teljesen elrugaszkodott kormányzati propaganda.

Losonczy Pál: A romkocsma bezárások margójára

Akik régóta ismernek, azok tudják, hogy az elsők között voltam, akik társaimmal rock klubokat üzemeltettünk Budapesten. Talán emiatt is lehet, hogy a főváros belső kerületeiben egyre inkább elharapódzó csendrendelettel kapcsolatos vitában mindkét fél problémáját, érveit megértem. A lakókét is és a klub-tulajdonosokét is.

Álom a XVIII. kerületből

"Rendkívüli parlamenti fejlemények!

Ertsey Katalin az LMP képviselője bejelentette: addig nem vesz részt az Országgyűlés külügyi bizottságának munkájában, melynek fizetett tagja, amíg a jobbikos Gyöngyösi Márton a testület alelnöke. Az LMP nagyasszonya itt nem állt meg! Mivel bejelentésére a Jobbik közömbösen reagált, lemondott képviselői mandátumáról és erre szólította fel pártja frakciójának tagjait is. Tekintettel a nagy horderejű bejelentésre, Schifer András elnök rendkívüli frakcióülést hívott össze.

Mindenkiért! Mindenki ért? A jövőnkért!

Nem állom meg, hogy néhány szóval ne kommentáljam az utóbbi napok eseményeit, amikor Magyarország Kormánya érthetetlen és értelmetlen megszorításokkal veszélyezteti a magyar szellemi élet legfontosabb műhelyeit. Azokat az intézményeket támadja most a kormány, amelyek megvédésére 2008-ban még „szociális népszavazást” kezdeményezett.

Hazudtak, elárulták a magyar tudomány és kultúra ügyét. Bűnük mérhető: 10 480.

Náci cionisták? - Eltávolították a videót

Bevezető: 
<p>A Szabad Gáza Mozgalom twitteren olyan üzenetet küldött ki a múlt héten, amely szerint a zsidók kulcsszerepet játszottak a „nagy náci tervben”.</p>
Cikk Front kép - 280x185: 

Külföldi lapokNEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2012-10-05

THE JC.COM

thejc.com

A vezető brit zsidó portál arról számol be, hogy a Szabad Gáza Mozgalom twitteren olyan üzenetet küldött ki a múlt héten, amely szerint a zsidók kulcsszerepet játszottak a „nagy náci tervben”.

Szilágyi György: Ellenfelek és ellenségek

Amíg ilyen sportvezetők irányítják a magyar sportot, addig a versenyzőink hatalmas hátrányból indulnak, hiszen nemcsak az ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem a dilettáns sportvezetők "jóindulatával" is.

Ki öl meg több magyart?

Bevezető: 
<p>TGM a magyar-román viszonyról, és amit ebből kifelejtett - Szávay László reagálása a szélsőbalos filozófus gondolataira Erdélyről.</p>
Cikk Front kép - 280x185: 

TGMTGM a magyar-román viszonyról, és amit ebből kifelejtett.

Rendvédelmi demonstráció: Általában te hívod őket, ha baj van. Most ők hívnak téged, mert baj van!

Rendvédelmi demonstráció - Május 6., péntek, 10.00, Bp., Kossuth tér
Ha tetszett a cikk, kövesse az alfahir.hu Facebook-oldalát is!

FRISS HÍREK

Tartalom átvétel