Százak tüntettek a bevándorlók ellen Angliában

Bevezető: 
<p>A brit rendőrség őrizetbe vett szombaton Londonban több mint 160 embert. Legtöbbet azok közül, akik antifasisztaként balhéztak.<b><br></b></p>
Cikk Front kép - 280x185: 

lA brit rendőrség őrizetbe vett szombaton Londonban több mint 160 embert egy iszlámellenes demonstráció ellentüntetésén.

Az Angol Védelmi Liga (EDL) nevű szervezet mintegy 500 tagja tüntetett egy olyan negyed közelében, ahol a nagy-britanniai muzulmánok egyik legnagyobb közössége él, valamint nem messze ettől a demonstrációtól tartottak egy rasszizmusellenes tüntetést, amelyen több ezren vettek részt.

Mintegy 3000 rendőr sorfalat állt az utcákon, hogy megakadályozza az EDL tagjait a Tower Hamlets nevű kerületbe való behatolásban, illetve azért, hogy az ellentüntetők is maradjanak azon a területen, amelyet megmozdulásukra kijelöltek a hatóságok. A rendőrség napközben őrizetbe vette az EDL 14 tagját a közrend megzavarásáért, kés vagy petárda birtoklásáért.

Később pedig őrizetbe vettek körülbelül 150 ellentüntetőt, mert elhagyták a számukra kijelölt területet, és a Tower-híd felé tartottak, ahol az EDL menetelése véget ért. Az őrizetbe vettek magas száma ellenére nem volt súlyos összetűzés a demonstrációkon - közölte egy rendőrségi szóvivő.

MTI – alfahir.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az alfahir.hu Facebook-oldalát is!

FRISS HÍREK