2016. 12. 30. 12:25

150 millió forintnyi áfát térített saját számlájára két olasz

Két olasz férfi azt gondolta, hogy Magyarország ideális helyszín lehet egy nagyobb lenyúláshoz. Rosszul hitték, ugyanis pont akkor csaptak le rájuk a rendőrök, amikor fel akarták venni az egyik bankban a 150 millió forintnyi ellopott áfát.

A police.hu beszámolója szerint egy fővárosi cég vezetője tett feljelentést a rendőrségen még múlt héten pénteken, mert elmondása szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz elutalt – közel 150 millió forint – általános forgalm adó egy idegen bankszámlára érkezett.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy nagy valószínűséggel informatikai csalás történt. Az elutalt pénz két bankon keresztül egy olyan számlára került, amiről kiderült, hogy a tulajdonosa egy olasz férfi, szerdán délelőtt társával meg is jelent a pénzintézetben, és megkísérelték felvenni az összeget. A nyomozók a két olasz állampolgárságút tetten érték, elfogták, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük, és kezdeményezték a 25 éves R. N. és a 24 éves A. R. előzetes letartóztatásának indítványozását.