A maffia-per ügyvédjével nyaralt Borkai

Borkai ZsoltA barikad.hu információi szerint Győr fideszes polgármestere többek között Rákosfalvy Zoltánnal, a győrszentiváni cigány maffiózók védőjével Mauritius szigetén pihente ki az előző év fáradalmait. A győriek és a Jobbik magyarázatot követelnek Borkai Zsolt fideszes polgármestertől.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a társaság mikor indult el vagy érkezett vissza Magyarországra, de a múlt hét szombati média-bált, amelynek a polgármester fővédnöke és évek óta rendszeres díszvendége volt (és amely Győr kiemelt jelentőségű eseményének számít) Borkai Zsolt nélkül tartották meg. A polgármester hiánya sokaknak feltűnt.

A győri Városháza környékéről úgy értesültünk, Borkai és Rákosfalvy közeli barátok, és minden évben rendszeresen együtt mennek valamilyen egzotikus helyre nyaralni, egyik alkalommal állítólag jegesmedvére is vadásztak.

Megéri a polgármester barátjának lenni

Rákosfalvy ZoltánAmint arról a barikad.hu korábban beszámolt, Rákosfalvy Zoltán az ügyvédje annak a január 7-én lebuktatott kb. 15 fős cigány bűnszervezetnek, akik színesfém-kereskedelemmel és adócsalással milliárdos károkat okoztak több külföldi országnak.

A maffiózók és drogdílerek pártfogójaként hírhedt Rákosfalvy jó kapcsolata a polgármesterrel nemrég igencsak kifizetődőnek bizonyult: az Audi győri logisztikai központját pont abban a zónában fogják felépíteni, amelyet 2011-ben offshore cégein keresztül – bagóért – maga az ügyvéd vásárolt fel, hogy aztán többszörös haszonnal az önkormányzatnak tovább passzolja azt. Rákosfalvy Zoltán egyébként – Borkai felkérésére – a győri önkormányzat megbízott ügyvédje, és az említett ipari park jogi képviseletét is az ő ügyvédi irodája látja el.

Távol akarták tartani a cigányoktól?

Az ügy érdekessége, hogy a cigánybűnözők elfogása után számos helyi sajtóorgánum – köztük a Kisalföld regionális napilap – arról számolt be, hogy Rákosfalvy Zoltánt külföldön érték el telefonon. Vagyis vélhetően ekkor már megkezdte nyaralását. Egyesek úgy vélik, a NAV kommandósai a rajtaütést direkt olyan időpontra szervezték meg, hogy a bűnözők ügyvédje ne legyen a közelben, és befolyását ne tudja közvetlenül érvényesíteni.

A Madagaszkár szigetétől 900 kilométerre, keletre található Mauritius egyébként nem rossz hely. A Neckermann utazási iroda honlapján egy kedvezményes egyhetes út 1300-1800 euró között van (per fő), ami forintba átszámolva 390-540 ezer forint.

Néhány fotó a festői Mauritiusról

kép

kép

Néhány fotó a festői Mauritiusról

Népszerű szigetek

Az egzotikus szigetvilág iránt a kormánypárti képviselők meglehetősen nagy vonzalmat mutatnak. 2011 novemberében 11 fideszes megyei közgyűlési elnök vett részt egy Azori-szigeteki „konferencián” az Európai Régiók Gyűlésének keretében, hivatalosan az európai romastratégia elfogadása céljából. A részben közpénzből finanszírozott kéjutazás miatt két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett, ám a hűtlen kezelés ügyében indított nyomozást a rendőrség tavaly májusban felfüggesztette.

2012 februárjában Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő, V. kerületi polgármester és Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója látogatott meg egy orvosi egyetemet Abu Dzabiban. A kiküldetés körülményei a mai napig nem tisztázódtak teljesen. Borkai Zsolt és Rákosfalvy József mostani nyaralása információink szerint magánút volt.

Magyarázatot követelnek a győriek és a Jobbik

magyarMagyarázatot követelnek a győriek és a Jobbik Borkai Zsolt fideszes polgármestertől arra, igaz-e az a sajtóhír, miszerint újabb luxusnyaraláson vett részt a győrszentiváni adócsaló maffiózók védőjével.

Tömegesen zúdítják a győri polgárok jogos panaszaikat Magyar Zoltánra, a Jobbik megyei elnökére – írja az országgyűlési képviselő közleményében. Hozzáteszi: ezeket egy csokorba szedve várják a győri városvezetés mielőbbi érdemi válaszát.

„Tisztelt Polgármester Úr! Sajtóhírek szerint Ön ez év elején azzal a dr. Rákosfalvy Zoltánnal vett részt egy újabb luxusnyaraláson, aki a nemrég rács mögé került győrszentiváni adócsaló maffiózók védője. A sajtó beszámolt arról is, hogy ez az út bizony nem egyedi eset, többször töltötte szabadságát egzotikus szigeteken Polgármester Úr a hírhedt ügyvéddel.” – fogalmaz a jobbikos politikus. Kérdéseik pedig a következők:

„Igaz-e a hír, és ha igen, nem tartja-e ezt erkölcsileg aggályosnak?

A szoros kapcsolat Ön és a maffiózók ügyvédje között közrejátszhatott-e abban, hogy a köztudottan bűnözésből élő klán eddig megúszta a hatóságok vizsgálatát?

Elfogadhatónak tartja-e Ön, hogy a fentebb említett ügyvédnek a Fidesz és a győri városvezetés is évekig adómilliókból juttatott megbízást?

Miként történhetett meg, hogy az Audi gyár bővítésének kapcsán felmerült telekspekuláció kivizsgálása helyett luxusnyaraláson vesz részt, ráadásul az érintettel?"

„Döbbenten olvashattuk a megyei napilapban megjelent cikket, melyben a Dunakapu térre tervezett mélygarázs legújabb, minden eddiginél elképesztőbb változatának tervét ismertették. Elfogadhatatlannak tarjuk, hogy egy ilyen horderejű kérdésben nem kérdezik ki a győriek véleményét” – írja Magyar.

"Győr árvízveszélyének fokozása és a város további eladósítása helyett miért nem kérdezik meg a helyi lakosokat arról, hogy mit gondolnak a Dunakapu tér jövőéről?” – teszi fel a kérdést az ügy kapcsán.


barikad.hu