Hazai emberjogi ügynökök – az orosz és izraeli példa

Hegyi Szabolcs, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) politikai szabadságjogok programvezetője ma reggel arról beszélt a Klubrádióban, hogy milyen módon hazudtolták meg a magyar kormányt, amely a Magyarország szavazati jogának elvételéért küzdő zöldpárti Rui Tavares európai parlamenti jelentését cáfolja.

Ők – taszosok - visszacáfoltak. Mint mindig, a magyar érdekek ellen.

Hegyi a balliberális rádió riporterének a magyarországi kisebbségek azonosságára rákérdező kérdésére a romák mellett a zsidóságot jelölte meg.

Szögezzük le: a magyarországi zsidóság hivatalos képviseleti szervei 1990 után ragaszkodtak ahhoz, hogy a zsidóságot ne kategorizálják kisebbségnek, mert ők magyarok.

Vagyis egy olyan emberjogi szervezet, amelynek szakterülete a kisebbségi kérdés is, szándékosan félrevezeti a hallgatókat. Csak azért, mert a magyarországi zsidóság ugyanazt a tortát kétszer is fel akarja falni. Ha úgy jó neki, kisebbség, ha úgy, nem az.

Ehhez tehát ez a forrásainak oroszlánrészét külföldről beszerző nem kormányzati szervezet (NGO, azaz non governmental organization) asszisztál.

A TASZ, akár a „Magyar” Helsinki Bizottság és hazai társai ugyanakkor teljes érdektelenséget mutatnak az olyan kisebbségek iránt, amelyek – magyarok. Soha, de soha nem emelték fel a szavukat a határokon túl élő, megnyomorgatott magyarokért. Például azért, hogy a csángók nem imádkozhatnak anyanyelvükön a romániai Moldvában, vagy a felvidéki magyarokat még mindig törvényileg kollektív bűnösöknek tekintik, vagy anyanyelvük használatát korlátozzák.

Most pedig ugorjunk vissza néhány napot és kelet felé 1560 kilométert.

A Russia Today nevű globális, angol nyelvű orosz tévéadó Moszkvából május 24-én sugárzott riportját feltette honlapjára egy fotóval.

A képen az látható, hogy az orosz Memorial (a moszkvai TASZ vagy a „Magyar” Helsinki Bizottság) ablakából kihajol egy munkatárs, mert szólhattak neki, irodájuk falára valaki hatalmas betűkkel ezt pingálta fel: „Külföldi ügynök”. Látható még egy felfestett szív is, mellette az USA betűszóval.

A tudósításból kiderül, egy moszkvai bíróság ítélete szerint az ügyészség helyesen járt el, hogy megvizsgálta a Memorialt. A vizsgálatra annak nyomán került sor, hogy az orosz törvényhozásban elfogadtak egy törvényt, amelynek értelmében minden olyan nem-kormányzati szervezetnek külföldi ügynökként kell bejegyeztetnie magát, amely külföldről kap anyagi támogatást.

A regisztráció az igazságügyi minisztériumban történik, és az előtt kell ügynöknek bejegyeztetni magukat, mielőtt a pénzt elfogadják, amennyiben olyan tevékenységet fejtenek ki, amely befolyásolja az állami szervek munkáját. Mint nálunk a TASZ vagy a „Magyar” Helsinki Bizottság.

Az elmúlt hetekben Oroszországban  több szervezetnél igen alapos vizsgálatot hajtottak végre, többek között az adóhivatal is. Az egyik szervezetet tízezer amerikai dollárnak megfelelő összegű büntetéssel sújtottak.

Izraelben a Knesszet 2011 február 22-én fogadott el egy hasonló jellegű törvényt, amely kötelezi a nem nyereségre dolgozó szervezeteket, hogy jelentsék mindazt az összeget, amelyet külföldi kormánytól kapnak, ha a támogatás meghaladja a 20 ezer sékelt, vagyis kb. 5 ezer eurónyi (1,5 millió HUF) összeget.

A Jerusalem Post idén február 14-én a témában írt hosszú cikkben ünnepelte e törvénynek a helyességét, mert hogy az ilyen NGO-k nagy kárt okoznak Izraelnek tevékenységeikkel.

A fenti párhuzam ordít. Mégpedig egy hasonló, magyarországi törvény után. Ha Izrael a Nyugat szerint demokrácia, alkossunk olyan törvényeket, mint amilyeneket más demokráciákban már elfogadtak és magyar nemzeti érdekeket szolgálnak.

A TASZ, a „Magyar” Helsinki Bizottság és társaik külföldről pénzelt ügynökszervezetek.

Ordosz műhely

alfahir.hu