Milliókat keresett a pedofilügyekkel hírbe hozott Sipos Pál

spÉvente több mint tízmillió forintot keresett az aberrált pedofil „játékokkal” hírbe hozott Sipos Pál, aki két évtizeden át volt a közszolgálati Magyar Televízió munkatársa, többek között ifjúsági műsorok szerkesztőjeként, később a kulturális szerkesztőség vezetőjeként tevékenykedett. Az Alfahír információi szerint végül több mint 16 millió forintos felmentéssel távozott a köztévétől.

Napokkal ezelőtt a 444.hu hírportál robbantotta a bombát azzal, hogy beszámolt egy „S.” néven emlegetett pedagógus pedofilügyeiről. S. az egyik pesti elitiskola tanáraként évtizedekkel ezelőtt szexuális játékokba vonta be több diákját. Először a bizalmukba férkőzött, majd titokzatos szeánszok, illetve táborozások alkalmával "használta ki a diákok éretlenségét". Főleg a fiatal fiúk érdekelték, de lányokhoz is közeledett. A 444.hu cikkéből hátborzongató történetek, sérelmek sokaságára derült fény.

„Hat perc töri vagy magyar után áttért szexuális témákra. Persze izgatott is. És amikor elélveztem, meg volt hogy ő is, akkor azt mondta, hogy ne érezzem rosszul magam, csak mert most furcsán érzem magam. Azt mondta, hogy “post coitus omnis animalis triste”, ami azt jelenti, hogy közösülés után minden állat szomorú. Közben is tanított, igazi mesterednek érezhetted” - elevenített fel egy megrázó történetet az egyik áldozat, akit S. „korreprtálásra” hívott át magához.

A találgatások után nem sokkal később Rozgonyi Krisztina médiajogász, a Nemzeti Hírközlési Hatóság volt elnöke az Origónak azt állította: „Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár”, akiről a 444.hu cikke szól. Az iskola pedig, amelynek növendékei elszenvedték S. aberrált közeledését, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziuma.

S. perverz és aberrált „játékai” végül kiderültek az iskolában, ám a vezetés, hogy elkerülje a botrányt, az áldozatokat hallgatásra kényszerítette, miközben S.-t csendben – felelősségre vonás nélkül – eltávolíttatták az intézményből.

Azt a 444.hu is megírta S.-ről, hogy később a köztévéhez került, ahol főként ifjúsági műsorok gyártásával kezdett el foglalkozni, de nem lehet pontosan tudni, hogy aberrált „játékait” folytatta-e ott is. A liberális portálnak S. azt állította: a tévés karrierje idején már nem történt meg, hogy gimnazistákhoz közeledjen.

Pedofil hajlamairól is vallott:

„Nem volt felnőtt a gondolkodásom, infantilis voltam. Nagy hiba volt, hogy nem fogtam fel és nem értettem meg, hogy a sok közös játék, a teljesen partneri viszony ellenére mégiscsak tanár voltam. A gimnáziumi lebukásig nem nőtt be a fejem lágya. Utána benőtt. Agyban nem voltam ott, később esett csak le, hogy ez mi volt.

25 éve nyomaszt, ami történt. Nem lehet meg nem történtté tenni semmit sem, de azóta kicserélődött minden idegsejtem. Vidéken élek, egy hegyoldalban van a házam, nem kell a társadalommal érintkeznem. Ez büntetés, de felszabadulás és megtisztulás is.

Csúnya kudarctörténet ez az egész. De ezt dobta a gép.”

Egyelőre nincs rá konkrét bizonyíték, hogy Sipos Pál lenne az a bizonyos S., de Rozgonyi Krisztina megszólalásán kívül az is beszédes, hogy több név nélkül napvilágot látott beszámoló is rá vallott, valamint már az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA is közös közleményt adott ki az ügyben:

„Megdöbbenéssel olvastuk a közelmúltban a 444.hu-n megjelent, Utána minden állat szomorú című írást, amely egy korábbi televíziós alkalmazottról szól. A cikkben S. néven említett - és azóta a közösségi média által Sipos Pálként azonosított - személy és a Médiaszolgáltatás-támogató és

Vagyonkezelő Alap között soha nem állt fent szerződéses jogviszony. Sipos Pál a közmédia integrációja előtti MTV alkalmazottja volt, munkaviszonya még a jogutódlás előtt megszűnt. A szóban forgó cikk állításairól a korábbi munkáltatónak nem volt tudomása, Sipos Pál ellen panasz vagy bejelentés nem érkezett a tárgyban. Amennyiben az újságcikkek nyomán hivatalos vizsgálat indul az ügyben, természetesen együtt kívánunk működni a hatóságokkal.”

Sipos Pál 1958-ban született, 1989-1991-ben az MTV külsős munkatársa, 1992-től a Belpolitikai Főszerkesztőség főmunkatársa, 1994-től a Tudományos, Oktatási és Ismeretterjesztő Stúdió vezetője, 1998-tól MTV 2. csatorna főszerkesztője, 1999-2002 között (szellemi szabadfogalkozásúként) a TV2 kereskedelmi televízió műsorkészítője, 2002-től az MTV A Hét című műsorának szerkesztője, 2003-tól az MTV Művelődési főszerkesztője, 2005-től a Kulturális Főszerkesztőség főszerkesztője. 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 2009-es távozását a köztévétől az egykori munkatársai azzal magyarázták a Népszabadságnak, hogy Sipos nem titkoltan „liberális gondolkodásmódot” képviselt, ami az SZDSZ eltűnésével „idejétmúlttá” tette őt.

Az Alfahír olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint évente több mint tízmillió forintot keresett a köztévénél, de távozása miatt sem kellett szomorkodnia: több mint 16 millió forintos felmentéssel nem kellett aggódnia az anyagi helyzete miatt.

Bár a 444.hu azt írta S.-ről: vidéken él elvonultan, állandó munkája nincs, egykori tanítványait pedig néha a nyomorával nyomasztja, a hírbe hozott Sipos Pálról kiderült, hogy óraadóként többféle képzésben is tanít, pár hónapja még felvételiztette is a Budapesti Kommunikációs Főiskolára jelentkező gimnazistákat. A HVG úgy tudja, hogy a botrány után elküldik, pedig szeptembertől az ő vezetésével indult volna az új, kreatív producer szakirány.

alfahir.hu