Exkluzív: bűnözői múltjáról beszél a balos politikus

Megdöbbentő hangfelvétel került az Alfahír birtokába. A felvételen Mácsik János, az MSZP és a Szociáldemokraták közös mosonmagyaróvári képviselőjelöltje bűnözői múltjáról vall.

Egy birtokunkba került hangfelvételen a mosonmagyaróvári MSZP és Szociáldemokraták közös kompenzációs listáján másodikként szereplő Mácsik János arról beszél, hogy a bűnözés és a politika egy és ugyanaz. Büszkén meséli, hogy a '90-es években bűnöző volt, "egyszerű kis cigarettacsempész", majd hozzáteszi, hogy mivel nem ítélték el, így az túlzás, hogy bűnözői múltja van. Elmondása szerint "mindegy is, mert ebben az országban mindenki lop meg mindenki rabol".  

"A politika és a bűnözés egy és ugyanaz. A 90-es években bűnöző voltam, megmondtam a HírTV-ben is... Nem tette meg senki, egyedül én tettem meg. (...) Figyelj, nem lehet, a politikában nem lehet cigányozni. Az szenvedi el a terrort, aki hagyja. Elég agresszív vagyok ebben a kérdésben, és ha valaki engem kikezd, akkor annak odavágok. (...) A politika és a bűnözés az egy és ugyanaz. És itt nagyon az működik... A 90-es években egy egyszerű kis cigarettacsempész voltam. Fönn tudtam tartani a családomat. Nem biztosította az állam nekem azt, hogy megéljek, a hiteleimet ki tudjam fizetni, meg mindent. Mit csinálsz? Vagy még többet dolgozol, 24-ből 24-et, vagy olyat csinálsz, amiből a gyerekeimet tudom etetni. (...) Rákérdezett a HírTV, ATV, MTV, mindenki kint volt, kérdezték, hogy lehetek ilyen (???), úgy tudják, hogy bűnözői múltam van. Elmondom. Azt, hogy bűnözői múltam van, azt így nem mondanám. Cigarettacsempész voltam, de nem voltam soha elítélve. Pitiáner voltam én a '90-es évek elején... De hát mindegy, ebben az országban mindenki lop, meg mindenki rabol."

Mácsik négy évvel ezelőtt miniszteri kitüntetést is kapott.

alfahir.hu