A miskolci városvezetés nem hisz a saját szemének

A miskolci városvezetés nem hisz sem a saját szemének, sem pedig a Jobbik razziáját megörökítő videónak.

Lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményben a miskolci városvezetés ugyanis valótlanságok állításával vádolta meg a jobbikos politikust, mint írták az érintett Középszer utcai lakás ugyan valóban önkormányzati tulajdon és a MIK Zrt. kezelésében van, de  képviselő állításával ellentétben sem az ingatlan, sem a hivatalos bérlő nem érintett az ún. „fészekrakó” ügyben. A „fészekrakó” ügyben érintettek ugyanis nem juthatnak önkormányzati bérlakáshoz Miskolcon.
 
Szerintük az áramlopás bejelentéséről is félretájékoztatták a képviselőt, a MIK Zrt. információi szerint ugyanis ilyen ügyben a társasházból nem érkezett bejelentés. Az önkormányzati ingatlankezelő az áramlopásokra vonatkozó bejelentésekre, a konkrét cím ismeretében, minden esetben megteszi a szükséges intézkedéseket a lakás bérlőjével és használójával szemben is.
 
Az önkormányzat tájékoztatása szerint az említett lakás bérlőjének jogviszonya egyébként 2014. november. 22-én jogerősen megszűnt. A bírósági ítélet szerint a volt bérlő ez év májusig köteles a lakást elhagyni, ezért a lakóval szemben végrehajtási eljárást csak ezt követően lehet kezdeményezni. Amennyiben kiderül, hogy a bérlő esetleg másnak adta ki az önkormányzati lakást, eljárást indítanak ellene.
 
Hozzátették azt is, hogy a képviselő nem tájékoztatta sem az önkormányzatot, sem pedig annak érintett tagvállalatát.

Természetesen megkerestük Jakab Pétert is. 

A Jobbik politikusa lapunknak elmondta, hogy úgy tűnik, a miskolci városvezetés már a saját szemének sem hisz, ha olyat lát, ami nem illik bele a Fidesz sikerpropagandájába. Mint közleményükben írják, nem tudnak áramlopásról abban az önkormányzati lakásban, ahol a Jobbik kamerája előtt számolja fel a rendőrség az illegális áramvételezést. Most már tehát tudnak róla, mégsem tesznek semmit azon kívül, hogy közleményben cáfolják azt, amit videofelvétel bizonyít.
 
Jakab hangsúlyozta, hogy hiába cáfolják, hogy a hivatalos bérlő fészekrakó lenne. Valóban, ő egy magatehetetlenül fekvő idős asszony. Akik viszont vele együtt élnek, azok fészekrakók, vagy csak olyanok, akik úgy viselkednek. A lakóközösség szempontjából ez mindegy.
 
Azt állítják, hogy a problémát az áramkikötés után nem jeleztem az önkormányzatnak, noha a városvezetést emailben szólítottam fel az akció után, hogy járjanak el a bérlővel szemben. Azt a választ kaptam, hogy január 5-ig szabadságon vannak, nem dolgoznak. És úgy tűnik, az év többi napján sem: ahelyett, hogy olyan hatósági környezetet teremtenének Miskolcon, hogy a rendbontók maguk menjenek el innen, ezúttal is bírói végzéssel takarózva magyarázzák meg, miért maradhat egy renitens család egészen júniusig az önkormányzat lakásában – mondta el.
"S hogy helyre tegyük a jelenlegi városvezetés rendbontókhoz való viszonyát, választ várok az alábbiakra: hogyan, milyen jogon juthattak önkormányzati lakáshoz a felvételen látható áramtolvajok?  Miért szavazott meg a városvezetés 2 millió forintot azoknak a bérlőknek, akik tönkretették az önkormányzat lakásait? Végezetül, miért szavazta meg a Fidesz azt, hogy Miskolcon az is önkormányzati lakáshoz juthat, aki a megelőző öt évben önkényes lakásfoglaló volt, noha ezt korábban jogszabály tiltotta?"
[video:https://www.youtube.com/watch?v=Efl4wDRgDI8]