Aláírással tiltakoznak Orbán menekülttábora ellen a körmendiek

Noha a kormány folyamatos kommunikációs harcot vív az illegális bevándorlás ellen, kitoloncolások helyett táborok épülnek.

Az aláírásgyűjtést pénteken kezdték el, ezzel kapcsolatban Bana Tibor országgyűlési képviselő, aki egyben a Jobbik körmendi választókerületi elnöke is, sajtótájékoztatóján leszögezte: a legnagyobb ellenzéki párt minden lehetséges eszközzel tiltakozik a körmendi menekülttábor ellen.

Mint jelezte, a tüntetések mellett ennek egyik formája az aláírásgyűjtés (a dokumentumot itt nézheti meg). Bana azt mondta,

világnézettől függetlenül várják mindazok támogatását, akik nem szeretnének bevándorlókat Körmenden.

Hozzátette, természetesen Szentgotthárdon is mindent megtesznek a befogadóállomás létesítése ellen, többek között polgári engedetlenségi akciót is szerveznek.

 

Az azóta bezárt debreceni táborból tavaly nyáron több száz afgán tört ki

Bana Tibor elmondta: tegnap Auer Miklós önkormányzati képviselővel megtekintették a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén található tábort. Sajnos arról egyelőre nincsenek pontos információik, hogy mikor érkezhetnek ide migránsok, de ha az osztrákok tovább szigorítanak, akkor a tavaly őszinél hosszabb ideig maradhatnak, ami megoldhatatlan kihívások elé állíthatja az illetékes szerveket - fogalmazott. Megismételte: lemondásra szólítja fel Körmend és Szentgotthárd fideszes polgármesterét, mert nem állnak ki a körmendiek és a szentgotthárdiak mellett.

Emellett Auer Miklós kifejtette: a márciusi testületi ülésen kezdeményezni fogja, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát. Szót ejtett arról az általa benyújtott javaslatról, aminek megfelelően az önkormányzat kiállhatott volna a visszatoloncolások ellen is, valamint kinyilváníthatta volna, hogy többé nem kívánnak menekülttábort a város közigazgatási határán belül. Ezt azonban a kormánypárti képviselők elutasították.

[fb_pages_codes:immigration]

A körmendiek nagy többsége ellenzi a menekülttábort, ezt figyelembe kellene vennie a kormánynak - jelentette ki.

Pintér Sándor belügyminiszter szerdán jelentette be, hogy országos migrációs válsághelyzetet hirdetnek ki, minek keretében megerősítik a határvédelmet, és a kerítésen átmászó migránsoknak további táborokat hozhatnak létre.

 
[[nid:182153]]