Szombaton hozzák haza a migránsok által megvert magyar kamionost

"Megvertek a migránsok. Visznek a kórházba." - mondta a feleségének a magyar sofőr.

Menczer Tamás felidézte: a támadás csütörtökön, hajnali négy órakor történt az A25-ös autópályán, Lille közelében, Calais tól mintegy 100 kilométer távolságra. Elmondta, hogy a magyar kamionos épp a pihenőidejét töltötte, amikor észlelte, hogy a ponyva mozog. Miután kiszállt és kérdőre vonta az ismeretleneket, azok rárontottak. A négy elkövető vasrudakkal és kombinált fogóval támadta meg, és elsősorban a fejét, az arcát és a tarkóját ütötték. A migránsok "Anglia, Anglia!" felkiáltással mentek neki a védtelen sofőrnek.

A támadás után, a mentősök a férfit a közeli kórházba vitték, de később az arcsérülései miatt Lille-be szállították át.

Az áldozat négy foga meglazult, protézise eltört, az arca feldagadt, a varratszedés nyolc-tíz nap múlva lehet.

Azonban az orvosok úgy ítélték meg, hogy nem igényel éjszakai felügyeletet, ezért az estét egy panzióban töltötte, azonban se a váltásruhája, sem pedig az értékei nem voltak nála - így a támadás utáni véres öltözékében kellett töltenie a napot.

Csak másnap vitték el a rendőrök a kamionjához, ahol átvehette a tárcáját, és megkezdődhetett a kihallgatása is. Menczer elmondta, hogy több fényképet is mutattak a sofőrnek, hogy hátha felismeri a támadóit, illetve ujjlenyomatokat is vettek a gépjárműről.

Ami a legfontosabb, szombaton lesz arra mód, hogy a munkáltatója hazahozassa a megvert sofőrt - két kollégát is küldenek, az egyik a kamiont, a másik a 49 éves magyar férfit fuvarozza haza.

Ki áll majd a sofőr elé, hogy elmondja, az illegális migrációnak nincsenek veszélyei, és ez csak egy egyszeri eset? - vetette fel.

A családdal való kapcsolattartással összefüggésben egyébként Menczer Tamás felidézte, hogy a férfi, amikor az előre megbeszélt időben felhívta a feleségét, csak ennyit mondott:

"Megvertek a migránsok. Visznek a kórházba".

A család nincs jól, tette hozzá a sajtófőnök, az asszony nem érti, miért verték meg a férjét, aki egész életében becsületesen dolgozott. Félő, hogy az áldozat poszttraumás stressztől is szenved, mert a támadás óta rémálmai vannak.

A KKM arra szólítja fel a külföldön élő magyarokat, hogyha veszélyben érzik magukat, akkor kérjenek segítséget az illetékes nagykövetségtől, főkonzulátustól.