Kegyelemdöfés: a DK migránsokat költöztetne az avasi lakótelepre

Tompa Sándor, a DK helyi elnöke, korábbi szocialista országgyűlési képviselő a lapnak azt mondta, felesleges táborokkal riogatni,

Miskolcon sok az üres lakás, akár több száz embert is el lehetne helyezni a városban.

A párt szerint az elvándorlás, és nem a bevándorlás a gond.

A Jobbik felháborodott

Az a baloldal, amely rászabadította Miskolcra azokat a fészekrakókat, akiknek köszönhetően az avasiak évek óta Bódi Gusztira kénytelenek elaludni, most Allah akbart szabadítana az ország legnagyobb lakótelepére - foglalta össze a DK-s javaslatot Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője.

Közleményében azt írta: a Jobbik felszólítja a miskolci baloldalt, határolódjon el képviselőjétől. Felelős ellenzék egyszerűen nem akarhat migránsokat egy olyan városba, amelynek már most is tucatnyi no-go zónája van Lyukótól a Tetemvárig.

Az ellenzéki párt szóvivője szerint ez nem lehet pártpolitikai kérdés.

"Miskolcnak nem bevándorlókra van szüksége, hanem azokra a családokra, akiket az elmúlt években tömegével üldözött el a Fidesz a megalázó bérekkel és a rossz közbiztonsággal. Az üres lakásokkal őket kell segteni, és azokat, akik még kitartanak Miskolc mellett".

Újabb MSZP-s végzi ki magát?

A körzet MSZP-s önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán szerint viszont kell a kerítés, "őrültség ellenőrizetlenül beengedni idegeneket".

"Nem szeretném, ha kigyúrt afrikaiak, muszlimok, bárkik becsengetnének a választóimhoz, helyet követelve. (...) Fegyvert kell adni a kezükbe, visszaküldeni őket, menjenek harcolni a hazájukért! Annak, aki nem védi a szülőföldjét, és dolgozni sem akar, nincs helye itt"

- fogalmazott a lapnak.

Közölte azt is, hogy vasárnap elmegy szavazni, és nemmel voksol.

Ezzel vélhetően magára fogja haragítani a pártvezetést. Két héttel ezelőtt ugyanis a szocialisták XV. kerületi önkormányzati képviselője, Móricz Eszter szólt ki a pártkommunikációból, és ítélte el a betelepítéseket, illetve úgy eleve a muszlimokkal való együttélés lehetőségét a köztévén.

Ellene a pártban etikai fegyelmi vizsgálat indult, ezt követően pedig szépítő közleményt adott ki, miszerint "egyértelműen kijelentem, hogy 2016. október 2-án nem veszek részt a népszavazáson, nem segítem szavazatommal Orbán Viktor politikáját."

Ezek után kérdés, mi lesz a miskolci szocialista sorsa, aki még Móricznál is tovább ment.